Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αμλετ

Τον ´Αμλετ´ του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ θα παρουσιάσει η ´5η Εποχή Τέχνης´ τη Δευτέρα 1 και την Τρίτη 2 Αυγούστου, στις 9.30 μ.μ.,
στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου.
O ´Αμλετ´ είναι ένα διαχρονικό πολιτικό θρίλερ.΄Ενα έργο απαραίτητο στην εποχή μας. Διαπλοκές σκάνδαλα, δολοφονίες και η αναζήτηση με κάθε τρόπο της εξουσίας είναι οι βασικές ιδεολογικές του θεματικές. Ένα μεγάλο θεατρικό κείμενο που προσπαθεί να ερμηνεύσει την καταγωγή του σύγχρονου κόσμου.
Μετάφραση: Γιώργος Χειμωνάς, Σκηνοθεσία – Σκηνικό: Θέμης Μουμουλίδης, Δραματ. Επεξεργασία: Θέμης Μουμουλίδης, Παναγιώτα Πανταζή, Κοστούμια: Τότα Πρίτσα, Μουσική: Μάριος Στρόφαλης, Σπαθογραφίες: Θάνος Δερμάτης, Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος
Παίζουν: Αιμίλιος Χειλάκης, Μάνος Βακούσης, Μαρίνα Ψάλτη, Δημήτρης Αλεξανδρής, Λεωνίδας Κακούρης, Τόνυ Δημητρίου, Ευγενία Δημητροπούλου, Ηλίας Ζερβός, Αλμπέρτο Φάις, Παναγιώτης Εξαρχέας.
Είσοδος 20 – 15 ευρώ.

ΣΤΙΣ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
´Φωνάζει ο κλέφτης´
´Φωνάζει ο κλέφτης´ είναι ο τίτλος του έργου του Δημήτρη Ψαθά που θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 4 Αυγούστου, στις 9.30 μ.μ., στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου. Η ιστορία του Τιμολέοντα Λάμπρου, ενός φτωχού και τίμιου λογιστή, ο οποίος επιβραβεύεται για την κίνησή του να παραδώσει ένα χαμένο πορτοφόλι στον στρατηγό Ιόλωνα Καραλέοντα και προσλαμβάνεται από τον στρατηγό. Εργαζόμενος στον οργανισμό, όπου τον προσέλαβε ο στρατηγός, ανακαλύπτει μεγάλες καταχρήσεις από ομάδα καταχραστών με επικεφαλής τον κουνιάδο του στρατηγού. Όταν, όμως, αποκαλύπτει την αλήθεια, ο αδίστακτος καταχραστής κλέβει τα λογιστικά βιβλία και μηνύει τον λογιστή ως συκοφάντη. Τελικά, όμως, η αλήθεια αποκαλύπτεται και ο τίμιος λογιστής δικαιώνεται!
Σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδης.
Παίζουν: Ελισσάβετ Κωνσταντινίδου, Τάσος Κωστής, Γιώργος Καπουτζίδης και Γιώργος Λέφας, Κλέλια Ρένεση, Δημήτρης Γεροδήμος, Βασίλης Μυλωνάς και Πόπη Χριστοδούλου.
Είσοδος 20 – 15 ευρώ, ΟΓΑ.

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Συναυλία με το μουσικό σχήμα «Κύκλος»

Συναυλία με το μουσικό σχήμα «Κύκλος» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Αυγούστου, στις 9.30 μ.μ., στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου. Ο «Κύκλος» είναι ένα παραδοσιακό μουσικό συγκρότημα, που με σκοπό να μυήσει τους ακροατές σε μουσικές του κόσμου, ανοίγει τα πανιά του για τη Σμύρνη, τη Θράκη, τα Βαλκάνια και την Κρήτη… Παίζουν: Μελαμπιανάκης Γιάννης (μπουλγαρί), Αρετούσα (τραγούδι), Μπακατσάκης Μιχάλης (λύρα, τραγούδι), Μυλωνάκης Αντώνης (ούτι), Κουφογιώργου Μάχη (τραγούδι0, Λιοδάκης Δημήτρης (κρουστά), Φίλος Γρηγόρης (μπάσο), Αλιόσα Αλέκος (ακορντεόν) και Καραβια Ναταλία (χορός).
Είσοδος: 10 ευρώ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα