Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

O Ν.Α.Ο. Σούδας τρίτωσε τους τίτλους

Όταν μία ομάδα κατακτά για τρίτη συνεχόμενη χρονιά παγκρήτιο τίτλο στο βόλεϊ, στην ίδια ηλικιακή κατηγορία, τότε δικαιολογημένα μπορούμε να κάνουμε λόγο για κυριαρχία στον χώρο.
Αυτό, λοιπόν, ισχύει για τις παγκορασίδες του Ν.Α.Ο. Σούδας, οι οποίες αναδείχθηκαν και φέτος πρωταθλήτριες, έχοντας ανάλογη πορεία με αυτή του 2009, δηλαδή αήττητες, με τη διαφορά ότι φέτος -λόγω και… rotation- έχασαν συνολικά τρία σετ (το 2009 δεν είχαν καμιά απώλεια, ενώ πέρυσι πήραν τον τίτλο γνωρίζοντας μια ήττα).
Έχοντας ουσιαστικά δυο… απώλειες -λόγω ηλικίας- βασικών παικτριών, η ομάδα της Σούδας έδειξε από πολύ νωρίς ότι διαθέτει ένα ισχυρό σύνολο, ικανό να υπερασπιστεί… τα κεκτημένα των δυο προηγούμενων χρόνων.
Με νέα προπονήτρια, την Πελαγία Σκούρα, οι παίκτριες του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Σούδας ξεδίπλωσαν μέσα στο παρκέ το ταλέντο τους και η ανωτερότητά τους έναντι όλων των άλλων ομάδων ήταν αδιαμφισβήτητη. Παράλληλα, σχεδόν όλα τα κορίτσια έπαιξαν και στην ομάδα κορασίδων, ενώ αρκετά από αυτά αγωνίστηκαν και με τη γυναικεία.
Πρέπει ν´ αναφερθεί ότι λόγω των γενικότερων οικονομικών προβλημάτων, η ΕΟΠΕ δεν διοργάνωσε φέτος πανελλήνιο πρωτάθλημα στην κατηγορία παγκορασίδων.
Βρεθήκαμε στην τελευταία προπόνηση της πρωταθλήτριας ομάδας και μιλήσαμε για τη νέα διάκριση με 10 από τις παίκτριες που ήταν στη δωδεκάδα του τελικού (απουσίαζαν η Βαρδαξή, η οποία ήταν βασική όλη τη σεζόν και η Κατσάρα), ενώ την άποψή της τόσο για τον τίτλο όσο και για τη γενικότερη πορεία όλων των τμημάτων μας είπε και η προπονήτριά τους, Πελαγία Σκούρα.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ
“Ο φετινός νομίζω ότι ήταν ο πιο εύκολος από τους τρεις τίτλους που έχω πάρει με την ομάδα. Μπορώ να πω ότι δίκαια μας θεωρούσαν από την αρχή ως το μεγάλο φαβορί και το μοναδικό σημείο που ένοιωσα κάποιον προβληματισμό ήταν στους πρώτους πόντους του τελικού, λόγω της… άγνωστης σε εμάς δυναμικότητας της Μεσσαράς. Για τη νέα σεζόν πιστεύω ότι υπάρχουν παίκτριες να καλύψουν το κενό που θα δημιουργηθεί με την… αποχώρηση των τριών 96άρηδων και έτσι οι παγκορασίδες να συνεχίσουν τον πρωταγωνιστικό τους ρόλο, ενώ για τις κορασίδες, όπου θα είμαστε η ίδια ομάδα, πιστεύω ότι θα πάρουμε τον τίτλο”.
• Γεννήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 1996 και παίζει βόλεϊ 3 χρόνια, έχοντας πανηγυρίσει ισάριθμους παγκρήτιους τίτλους παγκορασίδων. Τη νέα σχολική χρονιά θα είναι μαθήτρια της Α´ Λυκείου.

ΜΠΕΤΥ ΑΡΤΖΟΥΧΑΛΤΖΗ
“Αισθάνομαι ικανοποίηση, γιατί οι προσπάθειες καθ΄ όλη τη διάρκεια της σεζόν δικαιώθηκαν. Πριν αρχίσει ο τελικός ήταν ίσως η μόνη φορά που είχα άγχος, αφού δεν ήξερα την ομάδα της Μεσσαράς, όμως, μέσα στο παρκέ φάνηκε ότι είχαμε πολύ μεγάλη διαφορά, κάτι που επιβεβαιώνει και η εξέλιξη του αγώνα, με αποτέλεσμα να πάρουμε άνετα τον τίτλο”.
• Γεννήθηκε στις 22 Οκτωβρίου 1997, παίζει βόλεϊ σχεδόν 3 χρόνια, όμως, φέτος ήταν η πρώτη σεζόν που παρακολουθούσε ανελλιπώς τις υποχρεώσεις της ομάδας. Από τον Σεπτέμβριο θα είναι μαθήτρια της Γ´ Γυμνασίου.

ΜΥΡΣΙΝΗ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ
“Τελικά αποδείχθηκε ότι άδικα αγχωθήκαμε για ημιτελικό και τελικό, αφού οι πληροφορίες ότι οι δυο ομάδες του Ηρακλείου και ειδικά η Μεσσαρά ήταν δυνατές, δεν επαληθεύθηκαν ή τέλος πάντων εμείς είμαστε καθαρά ανώτερη ομάδα και πήραμε άνετα τον τίτλο. Όλα τα κορίτσια έδειξαν πολύ βελτιωμένα και σε αυτό βοήθησε το γεγονός ότι παίζαμε τόσο με την ομάδα γυναικών όσο και με αυτήν των κορασίδων”.
• Γεννήθηκε στις 3 Ιανουαρίου 1996 και παίζει βόλεϊ από το 2007. Ήταν μέλος της ομάδας που πήρε τον τίτλο και τα δυο προηγούμενα χρόνια, ενώ έχει πολλές διακρίσεις και στο μπιτς βόλεϊ (πριν λίγες ημέρες έπαιξε -αν και κορασίδα και χωρίς να έχει κάνει προετοιμασία- στην τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος νεανίδων, όπου μαζί με την Όλγα Κορακοβούνη πήραν το ασημένιο μετάλλιο). Τη νέα σχολική χρονιά θα είναι μαθήτρια της Α´ Λυκείου.

ΑΡΓΥΡΩ ΒΑΡΔΑΞΗ
• Γεννήθηκε στις 14 Ιουλίου 1998 ασχολείται με το βόλεϊ από το 2008, ενώ και πέρυσι έπαιξε σε πολλά παιχνίδια, συμβάλοντας και αυτή στην κατάκτηση του τίτλου. Τη νέα σχολική χρονιά θα πηγαίνει στη Β´ τάξη Γυμνασίου.

ΝΙΚΗ ΤΖΑΝΕΤΕΑ
“Νοιώθω πολύ όμορφα γιατί η πρώτη μου, ουσιαστικά, πλήρης χρονιά στην ομάδα συνοδεύτηκε με τίτλο, που είναι ο 3ος συνεχόμενος για τον Ν.Α.Ο. Σούδας. Ήταν μια δίκαιη κατάληξη ενός πρωταθλήματος στο οποίο υπερείχαμε αισθητά, κάτι που επιβεβαιώνει και το γεγονός ότι δεν κάναμε ήττα. Όσο για τη νέα σεζόν, πιστεύω ότι παρά τις… αποχωρήσεις θα έχουμε «δεμένη» ομάδα που θα παίξει ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατηγορία”.
• Γεννήθηκε στις 10 Ιουνίου 1997, παίζει βόλεϊ περίπου 3 χρόνια, όμως, φέτος ήταν πρώτη χρονιά βασική (πέρυσι είχε συμμετοχές σε παιχνίδια της α’ φάσης). Θ´ ανήκει στις παγκορασίδες και τη νέα σεζόν, ενώ από τον Σεπτέμβριο θα είναι μαθήτρια της Γ´ Γυμνασίου.

ΕΛΕΝΗ ΛΕΛΕΔΑΚΗ
“Προσωπικά είχα αγχωθεί αρκετά, γιατί ήθελα πάρα πολύ να πάρουμε τον 3ο συνεχόμενο τίτλο. Τελικά τα καταφέραμε, χωρίς μάλιστα να ζοριστούμε σε κανένα παιχνίδι, κάνοντας ταυτόχρονα και καλές εμφανίσεις. Τη νέα σεζόν αλλάζουμε ηλικιακή κατηγορία εγώ, η Αποστολάκη και η Βακαλοπούλου, όμως πιστεύω ότι υπάρχουν παίκτριες που μπορούν να μας αντικαταστήσουν επάξια”.  
• Γεννήθηκε στις 8 Νοεμβρίου 1996, παίζει για 3η χρονιά βόλεϊ και έχει κατακτήσει ισάριθμους τίτλους με την ομάδα παγκορασίδων, ενώ και αυτή θα πηγαίνει πλέον στην Α´ Λυκείου.

ΤΕΡΨΗ ΜΙΧΑΗΛ
“Σίγουρα είμαι ευχαριστημένη που πήραμε και φέτος τον τίτλο, πιστεύω πιο εύκολα από τον περυσινό. Όπως συνέβη και την πρώτη χρονιά που έπαιξα, εγώ προσπάθησα να βοηθήσω όσο μπορούσα, αλλά νομίζω ότι δεν χρειάστηκε να κουραστούμε και πολύ, αφού είμαστε καλύτερη ομάδα απ΄ όλες τις άλλες. Όμως του χρόνου φεύγουν κάποια κορίτσια και θα χρειαστεί πολύ δουλειά για να πάρουμε πάλι το πρωτάθλημα”.
• Μακρά η… βενιαμίν της ομάδας αφού έχει γεννηθεί στις 21 Ιουνίου 2000. Ασχολείται με το  βόλεϊ περίπου 5 χρόνια, φέτος ήταν η δεύτερη σεζόν που είχε δικαίωμα συμμετοχής σ´ επίσημα παιχνίδια, αγωνίζεται ως λίμπερο, ενώ από τον Σεπτέμβριο θα είναι μαθήτρια της Στ΄ Δημοτικού.

ΠΕΛΑΓΙΑ ΣΚΟΥΡΑ
“Η ομάδα παγκορασίδων νομίζω ότι δεν αντιμετώπισε καμιά δυσκολία στο να κατακτήσει τον παγκρήτιο τίτλο. Διαθέτοντας πολύ καλή τεχνική, φάνηκε από την αρχή ότι είχαμε μεγάλη διαφορά δυναμικότητας από τ´ άλλα σωματεία και στόχος μας ήταν να παίξουν όλες οι παίκτριες της συγκεκριμένης κατηγορίας, κάτι που έγινε. Είναι σίγουρα θετικό το γεγονός ότι σχεδόν όλα τα κορίτσια ήταν μέλη και στην ομάδα κορασίδων, ενώ κάποια από αυτά αγωνιζόντουσαν και με τη γυναικεία και έτσι πήραν πολύτιμες εμπειρίες.
Για τις δυο μεγαλύτερες ηλικίες, στις οποίες είχα επίσης την προπονητική ευθύνη, μπορώ να πω ότι κάναμε καλή προσπάθεια και ειδικά στις κορασίδες αξίζαμε κάτι περισσότερο, ενώ στις γυναίκες μπορούσαμε να παίξουμε στον τελικό.
Αυτό που θα έχουμε βασικό στόχο τη νέα σεζόν είναι να παίξουμε ακόμη καλύτερο βόλεϊ, αλλά και να δώσουμε μεγαλύτερο βάρος στην υποδομή.
Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις παίκτριες του Ν.Α.Ο. Σούδας τόσο για τη γενικότερη πολύ καλή συμπεριφορά τους όσο και για την αγωνιστική τους παρουσία καθ´ όλη τη διάρκεια της σεζόν, κάτι που εύχομαι να συνεχιστεί και τη νέα αγωνιστική περίοδο”.
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ: Η Πελαγία Σκούρα περιλαμβάνεται στα μεγάλα ονόματα του γυναικείου βόλεϊ, με σπουδαία καριέρα -αγωνιζόμενη ως κεντρική- στον Φιλαθλητικό (κατέκτησε με αυτόν 5 συνεχόμενους τίτλους), είναι η πρώτη ελληνίδα αθλήτρια βόλεϊ η οποία αγωνίστηκε σε ομάδα του εξωτερικού (το καλοκαίρι του 1990 πήγε στη Γαλλική Σαν ντε Κλερ Μπορντώ – A΄ Εθνική), ενώ έχει σημαντικότατες διακρίσεις και  με την Εθνική μας ομάδα (πρόκριση -για πρώτη φορά στην ιστορία της- σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, το 1985, πρώτες θέσεις τόσο σε αγώνες κυπέλλου άνοιξης όσο και σε Μεσογειακούς) υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Φλώρου, φορώντας για περίπου 9 χρόνια τη φανέλα με το εθνόσημο και έχοντας συμμετοχή σε 70 αγώνες.
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη την 1η Αυγούστου 1965, άρχισε το βόλεϊ σε ηλικία 12 ετών, στον Φιλαθλητικό, που έπαιζε στην -τότε- Α΄ Εθνική. Στην κατηγορία νεανίδων κατέκτησαν, το 1983,  το  πανελλήνιο πρωτάθλημα (η τελική φάση του οποίου έγινε στα Χανιά), γρήγορα προωθήθηκε στην ομάδα γυναικών, όπου έμεινε μέχρι το 1990, ενώ το 1980 έπαιξε πρώτη φορά σ´ εθνική ομάδα. Το 1993 ήρθε στα Χανιά και αγωνίστηκε με την ομάδα του Κενταύρου (κατέκτησε τον παγκρήτιο τίτλο, παίρνοντας στη συνέχεια- μέσα από μπαράζ- την άνοδο στην Β΄ Εθνική), ενώ το 1995 “κρέμασε τα παπούτσια”. Από το 1996 είναι μόνιμη κάτοικος Χανίων, έχοντας διατελέσει-με κάποια διαστήματα… ξεκούρασης- προπονήτρια σε διάφορες χανιώτικες ομάδες (γυναίκες – άνδρες και ακαδημίες Κενταύρου, άνδρες Ν.Α.Ο. Σούδας), ενώ από τον περασμένο Αύγουστο έχει την προπονητική ευθύνη των γυναικείων ομάδων του Ν.Α.Ο. Σούδας.
Ως αθλήτρια θα θυμάται πάντα τους προκριματικούς αγώνες που έδωσε η εθνική το 1985 στη Θεσσαλονίκη (ειδικά το παιχνίδι όπου κέρδισε 3 – 2 τη Σουηδία) και εξασφάλισε τη συμμετοχή στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που έγινε την ίδια χρονιά στην Ολλανδία, ενώ ως προπονήτρια έχει ζήσει αρκετές καλές στιγμές, χωρίς όμως να ξεχωρίζει ιδιαίτερα κάποια.
Είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ και τη σχολική περίοδο που ολοκληρώθηκε πριν δυο περίπου μήνες δίδασκε στο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας.

Η πορεία προς τον τίτλο
Με διαφορετικό σύστημα διεξήχθη η διοργάνωση το 2010 – 11, αφού ναι μεν οι όμιλοι ήταν και πάλι τέσσερις, όμως, χιαστί αγώνες, ημιτελικοί και τελικός, ήταν μονοί και σε ουδέτερη έδρα (πέρυσι ήταν διπλοί).
Το πρωτάθλημα άρχισε στις 30 Ιανουαρίου και η α΄ φάση ολοκληρώθηκε στις 17 Απριλίου. Η καλή ομάδα του Ν.Α.Ο. Σούδας (κατέβασε και δεύτερη) ήταν στο Α’ όμιλο, μαζί με ακόμη τέσσερις χανιώτικες τις οποίες κέρδισε τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας με 3 – 0 σετ. Τελική βαθμολογία α’ φάσης (σε 8 αγώνες): Ν.Α.Ο. Σούδας2 16 (24 – 1 σετ), Α.Ο. Ακρωτηρίου1 13 (17 – 11), ΣΦΠΧ 13 (15 – 11), Παγχανιακός 10 (8 – 18), Κύδων1 8 (1 – 24).
Στο χιαστί αγώνα έπαιξε (8/5) με το Αρκάδι -στη Σούδα, μετά από σύμφωνη γνώμη του Ρεθυμνιώτικου σωματείου- και νίκησε 3 – 1 σετ. Η κλήρωση των ημιτελικών έφερε τη Σουδιανή ομάδα αντίπαλο με την Άθλεση. Ο αγώνας έγινε στο Ρέθυμνο (18/6) και ο Ν.Α.Ο.Σ. κέρδισε εύκολα με 3 – 0, για να προκριθεί έτσι στον τελικό, που διεξήχθη στις 29 Ιουνίου, επίσης στο Ρέθυμνο. Το σωματείο του Νομού μας αντιμετώπισε τη Μεσσαρά (η οποία είχε επικρατήσει 3 – 1 του Κύδωνα στον άλλο ημιτελικό) τη νίκησε χωρίς να συναντήσει κανένα πρόβλημα με 3 – 0 σετ (25 – 19, 25 – 17, 25 – 10) και πήρε για τρίτη συνεχόμενη φορά τον τίτλο της πρωταθλήτριας.
• Πέρυσι, σε διπλό τελικό, αρχικά ο Ν.Α.Ο. Σούδας έχασε 2 – 3 από τη ΓΕΗ στο Ηράκλειο, όμως την κέρδισε 3 – 0 στο γήπεδό του και στο 2ο τελικό είχαν παίξει οι Βακαλοπούλου, Κοντορίνη, Λ. Λελεδάκη, Ελ. Λελεδάκη, Αποστολάκη, Μπουρνάζου (αρχ. εξάδα) Αρτζουχαλτζή, Βαρδαξή, Πατεράκη, Βρουβάκη, Λεβεντάκη, Μιχαήλ (λίμπερο).
Το 2009, οπότε το σύστημα διεξαγωγής ήταν ίδιο με το φετινό, είχε παίξει πάλι στο Ρέθυμνο, αλλά με την Άθλεση και είχε νικήσει 3 – 0 σετ, αγωνιζόμενος με τις: Πελεκάση, Βακαλοπούλου, Αθανασίου, Κ. Κοντορίνη, Λελεδάκη Ελ., Λελεδάκη Λ. (αρχ. εξάδα) Βουτζόγλου, Αποστολάκη, Πατεράκη, Βρουβάκη, Μπουρνάζου, Βουβάκη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα