Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κατάληψη ενάντια στο εισιτήριο των 5 ευρώ

Σε κατάληψη του Γραφείου Κινήσεως Ασθενών στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου Χανίων θα προχωρήσουν σήμερα, Πέμπτη από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, οι γιατροί σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο, “διαμαρτυρόμενοι για το εισιτήριο των 5 ευρώ που επέβαλε η Κυβέρνηση στους αρρώστους που επισκέπτονται τα ΤΕΠ”.
Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Γιατρών ΕΣΥ Χανίων, “η ολοήμερη λειτουργία των Νοσοκομείων συνδέεται με τη μετατροπή τους σε επιχειρήσεις, δηλαδή η παροχή υπηρεσιών θα γίνεται με τη λογική «κόστους – κέρδους» και σχετίζεται με τις άγριες περικοπές των κρατικών δαπανών.
Η μεταφορά μεγάλου μέρους των κρατικών δαπανών στα ασφαλιστικά ταμεία θα τα βουλιάξει, με δεδομένες επίσης τις δραστικές κρατικές περικοπές σ´ αυτά”.
Ακόμα υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι “το μεγαλύτερο μέρος των παροχών Υγείας θα πληρώνεται αδρά από τον ίδιο τον άρρωστο και ένα ελάχιστο πακέτο από τα ασφαλιστικά ταμεία και το κράτος, σύμφωνα με τον στόχο της κυβέρνησης. Η παράδοση μέρους της νοσηλείας των Νοσοκομείων στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, τους δίνει κέρδη, αποκλείοντας ταυτόχρονα τον φτωχό λαό από τις υπηρεσίες Υγείας”.
Επιπλέον αναφέρει ότι “σε επικίνδυνες καταστάσεις για τους ασθενείς οδηγεί η κυβέρνηση τα Νοσοκομεία με τις περικοπές στις εφημερίες και τα λειτουργικά έξοδα”.

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ “ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ”
Τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου που εκφράζουν την αντίθεσή τους στην επιβολή εισητηρίου πέντε ευρώ για τα ΤΕΠ, εκφράζουν οι “Αγανακτισμένοι” των Χανίων.
Σε ανακοίνωσή τους με αφορμή και τη σημερινή κινητοποίηση γιατρών και εργαζομένων στο Νοσοκομείο, τονίζουν:
“Η κυβέρνηση εφαρμόζοντας το μεσοπρόθεσμο και στο χώρο της υγείας, προχώρησε στη συγχώνευση κλινικών και στην επιβολή των 5 ευρώ σε κάθε πολίτη που μπαίνει στο Νοσοκομείο. Αντί να εξυγιάνει το χώρο της υγείας και να τα βάλει με τα μεγάλα συμφέροντα, κάνει αφαίμαξη στους απλούς πολίτες – ασθενείς. Κανένας τομέας της κοινωνικής πρόνοιας, ούτε καν η υγεία,δε γλυτώνει από τη βαρβαρότητα της κυβέρνησης.
Εμείς οι “αγανακτισμένοι” της πλατείας Αγοράς συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων στο νοσοκομείο, ενάντια στη κυβέρνητική επίθεση και καλούμε το χανιώτικο λαό να συμμετέχει στην παρέμβαση των συλλόγων (Σύλλογος γιατρών, Σύλλογος εργαζόμενων) την Πέμπτη 28 Ιουλίου και ώρα 10:00 το πρωί στο τμήμα επειγόντων περιστατικών. Η εφαρμογή των μέτρων μας πλήττει όλους!
Όλοι οι εργαζόμενοι μαζί ενωμένοι!
Όλος ο λαός ενωμένος ενάντια στα μνημόνια και στην εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα