Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καθυστερήσεις σε έργα

Ανυπαρξία μελετών για να προχωρήσουν έργα στα Χανιά είναι η διαπίστωση των επαφών που είχε με τους Δήμους του Νομού η Αντιπεριφέρεια το διάστημα που μας πέρασε. Παρόλα αυτά, υπάρχει αισιοδοξία ότι θα υπάρξει συντονισμός και το επόμενο χρονικό διάστημα θα προχωρήσει η εκπόνηση μελετών προκειμένου να διεκδικηθούν πόροι από το ΕΣΠΑ.
Αυτό μεταξύ άλλων προέκυψε από τη χθεσινή σύσκεψη στο Δήμο Χανίων ανάμεσα στον αντιπεριφερειάρχη κ. Απ. Βουλγαράκη, τον δήμαρχο Χανίων κ. Μ. Σκουλάκη και υπηρεσιακούς παράγοντες.
Μετά το τέλος της σύσκεψης και ερωτηθείς σχετικά ο κ. Βουλγαράκης απάντησε  πως “υπάρχει στον Νομό ελλειμμα μελετών. Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα και πρέπει να συντονιστούμε.
Εγώ με την Περιφέρεια, ο Μανώλης (σ.σ. Σκουλάκης) με εμένα και τα Υπουργεία, να βρούμε τη χρηματοδότηση ώστε να προχωρήσουμε σε μελέτες ώστε το 2012-2013 να είμαστε έτοιμοι και να κάνουμε την απορρόφηση των πόρων”.
Από τη μεριά του ο κ. Σκουλάκης ανέφερε πως “έχουμε μείνει πίσω στις μελέτες, χωρίς να φταίμε εμείς” συμπληρώνοντας παράλληλα υπάρχει αισιοδοξία ότι “θα τα καταφέρουμε.”
Ειδικότερα η σύσκεψη αναφέρθηκε σε τέσσερις ενότητες:
– ΟΔΙΚΑ ΕΡΓΑ: Εγινε μια πρώτη αναφορά στα οδικά έργα εντός Δήμου Χανίων τα οποία μπορούν να χρηματοδοτηθούν από την Περιφέρεια. Εγινε μια καταγραφή τους, ωστόσο η ένταξή τους σε κάποιο πρόγραμμα θα αποφασιστεί στο μέλλον.
– ΥΔΡΕΥΣΗ και ΑΡΔΕΥΣΗ: Εγινε ενημέρωση για τη  διάνοιξη της γεώτρησης στο Βαρύπετρο, και τονίσθηκε η  ανάγκη σύστασης, σε επίπεδο Νομού, Τμήματος με αρμοδιότητα τη διαχείριση των υδατικών πόρων.
– ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ: Η χωροθέτηση της γης υψηλής παραγωγικότητας, συζητήθηκε εκτενέστατα. Οπως σημείωσε ο κ. Βουλγαράκης “είναι ένα θέμα που ταλαιπωρεί τον νομό. Πρέπει να δούμε μια οριστική λύση και ορίσαμε μια συνάντηση την ερχόμενη Τετάρτη με όλους τους φορείς του νομού ώστε να κάνουμε μια απόλυτα συγκεκριμένη πρόταση που θα τη μεταβιβάσουμε με τον περιφερειάρχη στην Αθήνα στο Υπουργείο.
Το θέμα ταλαιπωρεί και την κατοικία αλλά και τις ιδιωτικές επενδύσεις που έχουν κολλήσει στον νομό και δεν μπορούν να προχωρήσουν”.
– ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: Κατά τη διάρκεια της σύσκεψη υπήρξαν αιχμές σε βάρος της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης τόσο από τον κ. Βουλγαράκη όσο και από τον γ.γ. του Δήμου κ. Κουρή για τον τρόπο διαχείρισης των χρημάτων της Τουριστικής προβολής και χαρακτηριστικά έγινε λόγος για μεγάλα ποσά που δόθηκαν χωρίς την ανάλογη ανταπόκριση. Οι εμπλεκόμενοι συμφώνησαν στη δημιουργία μιας Τουριστικής Επιτροπής  σε επίπεδο Νομού από όλους τους Δήμους, η οποία θα διαχειρίζεται συνολικά το θέμα της τουριστικής προβολής του.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα