Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αποκλεισμός της Αντιπεριφέρειας

Στον αποκλεισμό του κτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων θα προχωρήσουν σήμερα το πρωί οι ιδιοκτήτες ταξί, συνεχίζοντας
για 8η ημέρα την απεργιακή τους κινητοποίηση.
Παράλληλα, πάνω από 300 αυτοκινητιστές από: Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Λασίθι θα βρεθούν σήμερα στην Αθήνα, έξω από τη Βουλή στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται καθώς το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών θα συζητηθεί στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Ελέγχου Μεταφορών παρουσία του Υπουργού κ. Ραγκούση.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΡΑΓΚΟΥΣΗ
Χθες το πρωί οι προέδροι των σωματείων ιδιοκτητών ταξί της Κρήτης συναντήθηκαν με τον κ. Ραγκούση. “Του παρουσιάσαμε τις θέσεις μας και γιατί είμαστε αντίθετοι στο νομοσχέδιο που πάει να περάσει. Ο Υπουργός δεν μας είπε ούτε ναι, ούτε όχι, θα απαντήσει λέει την Τρίτη στον Κοινοβουλευτικό Τομέα του ΠΑΣΟΚ” ανέφερε ο πρόεδρος του σωματείου Χανίων κ. Ηλίας Καραπατάκης.
Ο κ. Καραπατάκης σημείωσε ότι οι ταξιτζήδες θα προχωρήσουν στον αποκλεισμό του κτηρίου της πρώην Νομαρχίας και θα αφήσουν την Εφορία που κρατούν κλειστεί για τρεις ημέρες. Παράλληλα υπογράμμισε πως μεγάλος αριθμός ιδιοκτητών από όλο το νησί θα ανέβει σήμερα στην Αθήνα και θα βρεθεί έξω από τη βουλή.
Χθες οι ταξιτζήδες απέκλεισαν για τρίτη ημέρα τη ΔΟΥ Χανίων στην οδό Τζανακάκη. “Είναι η 8η ημέρα απεργίας, 3η ημέρα που κλείνουμε την Εφορία και κινούμαστε τοπικά σε πολύ ήπιους ρυθμούς, δεν θέλουμε να αλλάξουμε πλεύση, προσπαθούμε να έχουμε τον κόσμο με το μέρος μας και πιστεύουμε ότι το έχουμε καταφέρει” ανέφερε ο κ. Αντώνης Παπαδάκης αντιπρόεδρος του σωματείου ιδιοκτητών ταξί Χανίων, ενώ ο κ. Σιδηρόπουλος αυτοκινητιστής, σημείωσε πως “λιμάνια και αεροδρόμια θέλουν να τα δώσουν στο μεγάλο κεφάλαιο, το ίδιο και τα ταξί”.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
* Τους ταξιτζήδες επισκέθηκε και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιώργος Κονταξάκης ο οποίος εξέφρασε τη στήριξή του στα αιτήματα τους και σε γραπτή δήλωσή του τονίζει:
“Λόγοι κοινωνικοοικονομικοί, περιβαλλοντικοί, κυκλοφοριακοί σ´ ένα νομό όπως των Χανίων, δεν επιτρέπουν την πλήρη και χωρίς φραγμούς απελευθέρωση των ταξί. Ολοι γνωρίζουν ότι σε τουριστικούς προορισμούς, η ζήτηση υπάρχει τέσσερις μήνες το χρόνο ενώ τους υπόλοιπους με δυσκολία συντηρούνται. Ως Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης, η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να επικρατήσει ο διάλογος και ο Υπουργός να σκύψει σ´ αυτό το μείζον κοινωνικό θέμα που έχει δημιουργηθεί με τα ταξί.
Συγκεκριμένα, προτείνω να λειτουργήσει με γνώμονα τις συνθήκες της κάθε Περιφέρειας, λαμβάνοντας υπόψη τα ευρωπαϊκά δεδομένα και τα πληθυσμιακά κριτήρια της κάθε περιοχής, όπως έγινε με τον Καλλικράτη”.
* Ο Ν. Παπαντωνάκης, επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Δ. Χανίων και μέλος της Γραμματείας Χανίων της ΠΑΣΕΒΕ, επισκέφθηκε, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, “τους αγωνιζόμενους μικροϊδιοκτήτες ταξί” που είχαν αποκλείσει την Εφορία Χανίων “και εξέφρασε τη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα τους. Ακόμα, τους κάλεσε να συμπαραταχθούν σε κοινό μέτωπο αγώνα με όλους τους εργαζόμενους, τους μικροεπαγγελματίες, τους αγρότες ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της τρόικας και του κεφαλαίου που ισοπεδώνει τα εργατικά δικαιώματα και συνθλίβει τους αυτοαπασχολούμενους”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα