Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δύσκολη χρονιά

Ετος για ´ισχνές αγελάδες΄´ θα είναι το 2011 όσον αφορά στα οικονομικά της τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως επισημάνθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της ΤΕΔΚ Χανίων.
Η ικανοποίηση από την συνάντηση της ΚΕΔΚΕ με τον Υπουργό Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη για την επίλυση θεσμικών και λειτουργικών ζητημάτων αλλά και ο προβληματισμός για τα οικονομικά τής Αυτοδιοίκησης κυριάρχησαν στη συνεδρίαση.
Οπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ και μέλος του Δ.Σ της ΚΕΔΚΕ κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης: “τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης κυριάρχησαν και κατά την συνάντηση της ΚΕΔΚΕ με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Χάρη Καστανίδη και τον υφυπουργό κ. Κουκουλόπουλο. Ηταν μια καλή συνάντηση, που μπορεί να χαρακτηριστεί ως θετική.
Από την συζήτηση προέκυψαν τα χρονοδιαγράμματα του Προεδρικού Διατάγματος για τις εκλογές των νέων οργάνων. Αυτό που είναι πολύ σημαντικό είναι ότι συζητήσαμε το σύνολο των θεμάτων της Αυτοδιοίκησης”.
Για τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης ο κ. Βιρβιδάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: “Δεν βλέπω ιδιαίτερα θετικά τα θέματα που σχετίζονται με τα οικονομικά. Ο κ. Καστανίδης μάς είπε ότι το θέμα δεν έχει λήξει και ότι εξακολουθεί να υπάρχει διαπραγμάτευση.
Για τα υπόλοιπα οικονομικά θέματα της συζήτησης, ήταν ξεκάθαρο πως το 2011 θα είναι έτος για ´ισχνές αγελάδες´. Και όχι μόνο για το 2011 αλλά και για τα επόμενα χρόνια”.
Σε ό,τι αφορά τα θεσμικά, λειτουργικά και τα προβλήματα, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ υπογράμμισε ότι: “υπάρχει μια σημαντική εξέλιξη.
Ηδη έχει συνταχθεί ένα Νομοσχέδιο το οποίο ο Υπουργός χαρακτήρισε “νομοσχέδιο ποτ-πουρί” καθώς αφορά πολλά θέματα της καθημερινότητας που μπορούν να επιλυθούν με τη νομοθετική αυτή ρύθμιση.
Παράλληλα ετοιμάζεται ένα δεύτερο νομοσχέδιο “σκούπα” το οποίο θα είναι έτοιμο περί τα τέλη Αυγούστου για να μπορέσουν να λυθούν προβλήματα της Αυτοδιοίκησης τα οποία έχει δημιουργήσει είτε ο Καλλικράτης είτε προέκυψαν από την καθημερινότητα”.
Ο κ. Βιρβιδάκης επεσήμανε πως θα πρέπει όλοι οι φορείς της Αυτοδιοίκησης να φροντίσουν να στείλουν στην ΚΕΔΚΕ -κι αυτή μέσω της Επιτροπής Θεσμών- στο Υπουργείο Εσωτερικών τις όποιες προτάσεις για νομοθετικές ρυθμίσεις, έτσι ώστε “να επιλυθούν άμεσα όσον τον δυνατόν περισσότερα καθημερινά προβλήματα”.
Ο ίδιος αναφερόμενος στη συνάντηση των εκπροσώπων τής Αυτοδιοίκησης με τον Υπουργό Εσωτερικών, τόνισε πώς: “Υπήρξε κατ’ αρχάς ικανοποίηση διότι συμφωνήσαμε να γίνουν κοινές
επιτροπές οι οποίες θα παρακολουθούν τα διάφορα μεγάλα θέματα όπως είναι η κοινωνική πολιτική.
Αυτές οι επιτροπές θα αποτελούνται από εκπροσώπους του Υπουργείου και της ΚΕΔΚΕ που θα μπορούν να βοηθούν στην επίλυση των θεμάτων´.
Τέλος, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ δήλωσε έτοιμος να παραδώσει καθήκοντα στην Περιφερειακή Ενωση Δήμων Κρήτης και στη συνέχεια να υποβάλλει υποψηφιότητα για τα όργανα της Αυτοδιοίκησης για αυτήν την θητεία.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΧΑΝΙΑ – ΛΑΦΟΝΗΣΙ
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΤΕΔΚ, συζητήθηκε το αίτημα του Δήμου Κισάμου για τα θερινά δρομολόγια του ΚΤΕΛ όσον αφορά την διαδρομή Χανιά – Ελαφονήσι.
Οπως ανέφερε ο δήμαρχος Κισάμου κ. Μυλωνάκης: “Υπάρχει έγγραφη πρόταση του Δήμου ότι το δρομολόγιο πρέπει να μπει (για τη διαδρομή Χανιά – Ελαφονήσι) και όσα δρομολόγια χρειαστούν, διότι δεν ξέρω αν μπορεί ένα να καλύπτει την περιοχή αλλά χρειάζονται δύο με τρία για να καλύπτουν την πρωινή μεταφορά από Χανιά προς Λαφονήσι.
Σε ό,τι αφορά το λιμάνι Κισάμου και την πρόσβαση λεωφορείων του ΚΤΕΛ σε αυτό, ο κ. Μυλωνάκης ανέφερε πως:
“νομίζω ότι δεν πρέπει να μπαίνει λεωφορείο στο λιμάνι.
Το θέμα μπορεί να καλυφθεί με τα ταξί της περιοχής, ειδικά τώρα που ο κλάδος περνά κρίση. Τα ταξί θα μπορούν να μεταφέρουν επιβάτες μέχρι τον (χώρο) του ΚΤΕΛ και το ΚΤΕΛ από εκεί και πέρα θα τους πηγαίνει όπου χρειάζεται”.  


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα