Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αποκλεισμός της ΔΟΥ Χανίων

Στον αποκλεισμό της Εφορίας και σήμερα Δευτέρα θα προχωρήσουν οι αυτοκινητιστές των Χανίων διαμαρτυρόμενοι για την πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος τους που δρομολογεί ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ραγκούσης.
Παράλληλα οι ιδιοκτήτες των ταξί ετοιμάζονται να ανέβουν και στην Αθήνα για την πανελλαδική συγκέντρωση που θα κάνουν έξω από την Βουλή την ώρα της συζήτησης του νομοσχεδίου στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Ελέγχου Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ.
“Κατά 99% θα προχωρήσουμε και πάλι στον αποκλεισμό της Εφορίας στην οδό Τζανακάκη” ανέφερε χθες το βράδυ στα “Χ.Ν.” ο πρόεδρος του σωματείου ιδιοκτητών ταξί κ. Ηλίας Καραπατάκης.
Ερωτηθείς για τη συμμετοχή αυτοκινητιστών από τα Χανιά στην κινητοποίηση των Αθηνών,  ο κ. Καραπατάκης απάντησε πως: “Οπωσδήποτε θα βρισκόμαστε και εμείς την Τρίτη στην κινητοποίηση των Αθηνών.
Ηδη, μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 30 άτομα και πιστεύω ότι θα δηλώσουν και άλλοι.”
Ο πρόεδρος των ιδιοκτητών εξέφρασε την ικανοποίησή του που με ανακοινώσεις τους τοπικοί φορείς εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στα αιτήματα των αυτοκινητιστών. “Χαίρομαι που οι φορείς, οι έμποροβιοτέχνες, η ένωση καταναλωτών εκφράζουν τη στήριξή τους. Αυτό αποδεικνύει ότι δεν έχουν θιχθεί από τις κινητοποιήσεις μας. Ανάλογη είναι και η στήριξη από το
Αστικό και Υπεραστικό ΚΤΕΛ, τους ιδιοκτήτες φορτηγών”.

Ο Γ. ΜΑΛΑΝΔΡΑΚΗΣ
Συνάντηση με τους αυτοκινητιστές πραγματοποίησε και ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης. Στη συνάντηση και συζήτηση που είχε με τους Προέδρους και τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων τους, τους δήλωσε πως αντιλαμβάνεται ότι ο κλάδος τους θίγεται από τις νομοθετικές ρυθμίσεις της Κυβέρνησης και από τις επιπτώσεις που αυτό θα έχει στο επάγγελμά τους. Αναγνώρισε το εύλογο των κινητοποιήσεών τους, καθόσον θίγονται ως επαγγελματίες και συγχρόνως τους παρακάλεσε να μην κλείνουν τις πύλες εισόδου στο Νομό, μιας και είμαστε ένας Νομός τουριστικός και βρισκόμαστε στην ακμή της τουριστικής περιόδου, πράγμα που θα δημιουργήσει ένα πλήγμα καίριο στο τουριστικό μας προϊόν.
Επίσης τους ζήτησε να συνεχίσουν, με την υπευθυνότητα που έχουν επιδείξει μέχρι σήμερα, τον αγώνα τους, έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατό λιγότερες οι επιπτώσεις για τους επισκέπτες και τουρίστες του Νομού μας.

Κινητοποιήσεις και στο Ηράκλειο
Συνεχίστηκαν και χθες οι κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών και οδηγών ταξί του Ηρακλείου διαμαρτυρόμενοι για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.
Το πρωί, ξεκίνησαν πορεία με τα αυτοκίνητα τους από το αεροδρόμιο Ηρακλείου προς τη Χερσόνησο και στη συνέχεια επέστρεψαν στο αεροδρόμιο το οποίο όμως δεν απέκλεισαν όπως τις προηγούμενες ημέρες.

Ο Εμπορικός Σύλλογος
“Στις περσινές κινητοποιήσεις των ιδιόκτητων Μέσων Μεταφοράς Δ.Χ. σταθήκαμε μαζί τους, αντιλαμβανόμενοι το πρόβλημα που δημιουργούνταν από την ανεξέλεκτη απελευθέρωση του επαγγέλματός τους”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος και προσθέτει:
“Ως Εμπορικός Σύλλογος Χανίων είμαστε υπέρ της απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων με όρους όμως και προϋποθέσεις.
Αν και διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας για το κατά πόσο θα μειωθούν οι τιμές ή θα μειωθεί η ανεργία.
Το πρόβλημα της χώρας μας δεν εντοπίζεται αυτή την στιγμή στα κλειστά επαγγέλματα
-άλλωστε άνοιξαν πάνω από 100- αλλά στην αδυναμία του κράτους να λειτουργήσει αναπτυξιακά, να ξεπεράσει τις στρεβλώσεις του, να πατάξει την γραφειοκρατία του και να ενδυναμώσει τους μηχανισμούς του.
Θέλουμε δημόσια να συγχαρούμε τους Χανιώτες συνάδελφους-επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ για την έντιμη στάση τους, να μη δημιουργήσουν πρόβλημα στον τουρισμό των Χανίων με αποκλεισμούς του αεροδρομίου, του λιμανιού και των δρόμων. Αυτή η στάση τους μας φέρνει ακόμα πιο κοντά στην από κοινού διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους, δηλαδή την απελευθέρωση με πληθυσμιακά κριτήρια.
Ως Εμπορικός Σύλλογος Χανίων στηρίζουμε  την τοπική κοινωνία, την οικονομία και αγωνιζόμαστε για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και την ανάπτυξη του τόπου μας”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα