Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΕΛΙΟΥΔΑΚΗΣ

Το βραβείο του ´κορυφαίου τουριστικού προορισμού´ για τα Χανιά, όπως τα επέλεξαν οι αναγνώστες του γνωστού ταξιδιωτικού περιοδικού ´Conde Nast Traveller´, παρέλαβε ο Δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 13 Ιουλίου, στο Λαγονήσι, έγραφαν στη σελίδα 6 της 16ης Ιουλίου 2011, τα ´Χανιώτικα Νέα´.
Πολύ σωστά και ακριβή,
λοιπόν, όσα ειπώθηκαν και γράφτηκαν για τη συγκεκριμένη βράβευση.
Πάμε, όμως, να δούμε τι γράφει το ίδιο περιοδικό για τους ´10 ΤΟΡ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ´ στη σελίδα 132:
´Οπου και να ταξιδέψεις η Ελλάδα σε μαγεύει. Σοβαρά διχασμένο το κοινό, ταλαντεύεται μεταξύ Μακεδονίας, Κρήτης, Κυκλάδων και Ιονίου.
Μπορεί για μία ακόμη χρονιά ο σύντεκνος να είναι δημοφιλέστερος αλλά στη βαθμολογία παίρνει πρωτιά μόνο στην κατηγορία των πόλεων, με άξιο πρεσβευτή του τα Χανιά.
Στα νησιά, πρώτη στη βαθμολογία τερματίζει η Σαντορίνη, με Κέρκυρα και Κεφαλλονιά να ακολουθούν από κοντά.
Η Μακεδονία μπορεί να εμφανίζεται χαμηλά στη λίστα των δημοφιλέστερων προορισμών, αλλά κάνει ρελάνς στη βαθμολογία, όπου ανεβαίνει στο ψηλότερο βάθρο και μαζεύει και μερικές πρωτιές στις παραμέτρους άνθρωποι/φιλοξενία (88,82%), αξιοθέατα (88.09%).
Το προφίλ της Μακεδονίας ενισχύεται περαιτέρω με τις πρωτιές του Καϊμακτσαλάν σε τρείς παραμέτρους (τοπίο, φιλικότητα προς το περιβάλλον, επιλογές καταλυμάτων) και της Θάσου στην ασφάλεια.
• Βαθμολογήθηκαν: Κλίμα/ Πολιτιστική Κληρονομιά/ Φιλικότητα προς το περιβάλλον/ Φαγητό/ Εστιατόρια/ Ανθρωποι/ Φιλοξενία/ Επιλογές καταλυμάτων/ Ασφάλεια/ Τοπίο/ Αξιοθέατα/ Αρχιτεκτονική/ Καθαριότητα/ Νυχτερινή ζωή/ Ψυχαγωγία/ Σχέση τιμής – ποιότητας.
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Α: Αν τώρα, γυρίσουμε στη σελίδα 128, στην οποία αναφέρεται ´ο πίνακας του συνολικού top 100 (που) έχει καταρτισθεί με βάση τη συνολική βαθμολογία που συγκέντρωσε ένα προϊόν´. Οπως: Περιοχή, Hotel, Resort, Small Hotel, Αεροδρόμιο, Αεροπορική (εταιρεία), Ακτοπλοϊκή, Ταξιδιωτικό Γραφείο, Ηλεκτρονικό Ταξιδιωτικό Γραφείο, θα ’πρεπε να φιλοξενήσουμε κείμενα – αναλύσεις – πίνακες σε τρεις με τέσσερις σελίδες.
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Β: – Γιατί να μην εμφανίζονται Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Κως κ.ά. προορισμοί; Δεν σας προκαλεί εντύπωση;
– Πώς σας φαίνεται ανάμεσα στις 220 υπερπολυτελείς σελίδες του περιοδικού, να μην φιλοξενείς (τουλάχιστον…) μία φωτογραφία του ´κορυφαίου σε βαθμολογία προορισμού´, στην κατηγορία ´Πόλεις´; ΤΑ ΧΑΝΙΑ!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ: Το τεύχος 12, Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2011, του Conde Nast Traveller, κυκλοφορεί στα σημεία διανομής εφημερίδων και περιοδικών, αντί 5,90 ευρώ με συνοδευτικά, το περιοδικό STATUS (Ιούλιος 2011) και το έξτρα ΩΡΕΣ (Status) π. 29/Ιούλιος 2011.

Κορυφαίος τουριστικός προορισμός τα Χανιά

01. Χανιά         81,72%
02. Ιωάννινα         78,82%
03. Καστοριά        78,37%
04. Ξάνθη        78,01%
05. Θεσσαλονίκη    76,70%
06. Ναύπλιο         76,64%
07. Βόλος        73,45%
08. Καβάλα        72,91%
09. Καλαμάτα        71,71%
10. Αθήνα         65,61%

Ο φορέας του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ…
…συνεχίζει τις παραστάσεις του, (από την περασμένη Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2011), στην υπόλοιπη Ελλάδα, αρχής γενομένης, από το ´ΔΙΟΝ´, το Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, τις Σέρρες, το Θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη, τη Θάσο, την Αλεξανδρούπολη, τη Λάρισα, τον Βόλο, τα Μουδανιά, τα Γιάννενα, τη Λευκάδα, την Πρέβεζα, τις Οινιάδες αρχαία πόλη της Ακαρνανίας, με ερείπια τειχών, θεάτρου και διαφόρων οικοδομημάτων), το Ληξούρι, το Αργοστόλι, τη Ζάκυνθο, την Αμαλιάδα και τη Σπάρτη, ολοκληρώνεται η περιοδεία του, στις 11 Αυγούστου.
– Ο λόγος της αναφοράς μας;
– Απλός και κατανοητός:
* Συνοδεύεται η ομάδα του ΔΗΠΕΘΕΚ με άτομο ή άτομα, που να προέρχεται/ονται από την Επιτροπή Τουριστικής Προβολής του Δήμου Χανίων, βασικός μέτοχος του;
* Και αν αυτή η συμμετοχή ήταν πολυδάπανη, έγινε προσπάθεια για να συνοδευτεί από εθελοντές, τους οποίους θα μπορούσαν να στηρίξουν οι χορηγοί που αναφέρονται χαμηλά στην αφίσα της κυριακάτικης ´ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ´;

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
(Το ΔΙΟΝ, αρχαία πόλη της σημερινής κεντρικής Μακεδονίας, η ιερή πόλη των Μακεδόνων, στο νομό Πιερίας κοντά στον οικισμό Δίον. Οι ανασκαφές έχουν αποκαλύψει μια πόλη πολύ καλά ρυμοτομημένη, με πυκνό δίκτυο δρόμων, οικίες, εργαστήρια, καταστήματα, θέατρα και ιερά, περικλεισμένα σε έναν οχυρωματικό περίβολο μήκους, περίπου 2.700 μ.).


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα