Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Διπλασιάστηκαν οι πολιτικοί γάμοι

Διπλασιάστηκαν από πέρυσι οι πολιτικοί γάμοι που πραγματοποιήθηκαν στον δήμο Χανίων καθώς η κρίση από ό,τι φαίνεται έχει επηρεάσει και τις παραδόσεις, μιας και ο θρησκευτικός γάμος με όλα τα παρελκόμενά του… στοιχίζουν.
Ετσι, πολλοί είναι εκείνοι, κυρίως νέοι, οι οποίοι επιλέγουν μεν να παντρευτούν, αλλά με πολιτικό γάμο και στο Δημαρχείο αντί στον Ναό της ενορίας τους.
Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Μανούσο Λιονάκη φέτος οι αιτήσεις για τέλεση πολιτικού γάμου στο Δημαρχείο Χανίων αυξήθηκαν κατά 50%.
Συγκεκριμένα, στον Δήμο Χανίων από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί διακόσιοι τριάντα πολιτικοί γάμοι.
Πέρυσι στο ίδιο διάστημα είχαν τελεστεί μόλις εκατόν δύο γάμοι(!), ενώ για φέτος αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο μέχρι το τέλος του χρόνου.
Σημαντικό στοιχείο είναι πως εκτός από τους κατοίκους των Χανίων πολλοί τουρίστες συνδυάζουν την τέλεση του γάμου τους με τις διακοπές τους.
“Υπάρχει μια πολύ μεγάλη αύξηση όσον αφορά την τέλεση πολιτικών γάμων στο Δημαρχείο Χανίων. Μέχρι σήμερα έχουμε πραγματοποιήσει στον Δήμο Χανίων 230 πολιτικούς γάμους ενώ πέρυσι την ίδια περίοδο είχαν πραγματοποιηθεί  102 γάμοι.
Αυτή η αύξηση που καταγράφεται είναι πιθανόν να οφείλεται στην οικονομική κατάσταση, γι’ αυτό και τα νέα παιδιά που έρχονται εδώ προτιμούν να κάνουν τη διαδικασία του πολικού γάμου στο Δημαρχείο αντί του θρησκευτικού γάμου” ανέφερε ο κ. Λιονάκης ο οποίος επεσήμανε ότι στα σχέδια του δήμου είναι οι πολιτικοί γάμοι να πραγματοποιούνται και σε άλλους χώρους του διευρυμένου δήμου Χανίων και όχι μόνο στο κτήριο του Δημαρχείου.
“Ο δήμος Χανίων έχει και άλλα ωραία μέρη προκειμένου να τελούνται πολιτικοί γάμοι εκτός από το Δημαρχείο και προς αυτή την κατεύθυνση θα αποφασίσουμε σύντομα, αφού προηγηθεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου” σημείωσε. 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. Μικρή λεπτομέρεια…Η πλειοψηφία των ανθρώπων σήμερα κάνει πολιτικό γάμο πριν τον θρησκευτικό για διάφορους λόγους (κοινωνικούς, φορολογικούς κ.ο.κ.). Δεν ξέρω προσωπικά κανένα στον κύκλο μου που να μην έχει κάνει και τους δύο…

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα