Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συνεργασία για τουρισμό

Πολλά περιθώρια για περαιτέρω συνεργασία μεταξύ της Κρήτης και της Ουκρανίας, διαπίστωσε μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Βουλγαράκη ο πρέσβης της Ουκρανίας κ. Βλαντιμίρ Σκούροφ.
Ο Ουκρανός διπλωμάτης,  άριστος ομιλητής της Ελληνικής και γνώστης της ιστορίας, δήλωσε το ενδιαφέρον της χώρας τους για περαιτέρω συνεργασία σε τουρισμό, αγροτικό και αγροτοβιομηχανικό τομέα, πολιτιστικές ανταλλαγές. Ειδικότερα μιλώντας για τον τουρισμό ανάφερε πως “παραδοσιακά πολλοί Ουκρανοί μεσαίου επιπέδου πηγαίνουν στην Τουρκία αν και ως λαός που είμαστε και εμείς ορθόδοξοι και με ίδιο πολιτισμό, θα προτιμούσαμε να έλθουν εδώ. “Ο κ. Σκούροφ έδειξε ενδιαφέρον για την διοικητική μεταρύθμιση τα προβλήματα και τα οφέλη της και σημείωσε πως πλέον η συνεργασία μεταξύ δύο χωρών θα μπορεί να γίνεται σε επίπεδο περιφερειών.
Από τη μεριά του ο κ. Βουλγαράκης ανέφερε πως “η Ουκρανία είναι μια μεγάλη χώρα με κοινά προβλήματα το τελευταίο διάστημα. Συζητήσαμε αρκετά για το νέο σύστημα αποκέντρωσης της Ελλάδας.
Με την αποκέντρωση που γίνεται μπορούν οι εμπορικές και τουριστικές σχέσεις, οι οικονομοικοί και κοινωνικοί τομείς να αναπτυχθούν με τον καλύτερο τρόπο.”


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα