Μουσείο Τυπογραφείας

Αναζήτηση χώρου για πολυϊατρείο

Σε αγώνα δρόμου για την εξεύρεση κατάλληλου οικοπέδου για την ανέγερση πολυδύναμου ιατρείου στον δήμο Πλατανιά έχει επιδοθεί η Δημοτική αρχή.
Το ζήτημα της λειτουργίας πολυδύναμου ιατρείου στην περιοχή, απασχόλησε τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΤΕΔΚ έπειτα από ενημέρωση στην οποία προχώρησε ο αντιδήμαρχος Πλατανιά κ. Γιώργος Καλαϊτζάκης.
Οπως ανέφερε ο κ. Καλαϊτζάκης, η χρηματοδότηση του έργου έχει εξασφαλιστεί από το ΕΣΠΑ και η μελέτη του έργου είναι ήδη έτοιμη, ωστόσο υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες στην εξεύρεση κατάλληλου οικοπέδου.
“Μετά από έρευνα που έγινε στο Δημοτικό διαμέρισμα Πλατανιά, το μόνο υποψήφιο οικόπεδο ήταν το ελαιουργείο του παλιού αγροτικού Συνεταιρισμού.
Στο συγκεκριμένο όμως οικόπεδο υπάρχουν προβλήματα χωροταξικού σχεδιασμού που είναι ενταγμένο ως χώρος πρασίνου, πάρκου αναψυχής – πολιτισμού και δεν επιτρέπεται η ανέγερση κτισμάτων σύμφωνα με την Πολεοδομία” τόνισε ο αντιδήμαρχος Πλατανιά.
Παράλληλα ανέφερε ότι για να δημιουργηθεί πολυδύναμο ιατρείο στο συγκεκριμένο οικόπεδο του παλιού Συνεταιρισμού, απαιτείται να γίνει τροποποίηση του ΣΧΟΟΑΠ το οποίο για να δημοσιοποιηθεί, πρέπει να έχουν περάσει πέντε χρόνια, που συμπληρώνονται τον Οκτώβρη του 2012. Μέχρι τότε όμως εγκυμονούνται κίνδυνοι το έργο να απ’ ενταχθεί.
Σύμφωνα με τον ίδιο, έπειτα από προσπάθειες της Δημοτικής αρχής Πλατανιά για την εξεύρεση του κατάλληλου χώρου προκειμένου να δημιουργηθεί πολυδύναμο ιατρείο, βρέθηκε οικόπεδο στο δημοτικό διαμέρισμα Γερανίου.
“Στο δημοτικό διαμέρισμα Γερανίου υπάρχει ένα οικόπεδο μεγάλης έκτασης το οποίο προωθούμε για να χτιστεί εκεί πολυδύναμο ιατρείο.
Η χρηματοδότηση της ανέγερσης έχει εξασφαλιστεί από το ΕΣΠΑ κι εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις θα ενταχθεί ενώ η μελέτη είναι έτοιμη” ανέφερε ο κ. Καλαϊτζάκης οποίος τόνισε ότι πρόκειται για μια αναγκαία υποδομή που θα είναι χρήσιμη τόσο κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου όσο και για τις ανάγκες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.