Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Όχι Μουσείο Γούνας στην Καστοριά

Θεσσαλονίκη
Την έντονη διαμαρτυρία τους για την απόφαση να χρηματοδοτηθεί με 2 εκατ. ευρώ η δημιουργία Μουσείου Γούνας στο αρχοντικό Μπασάρα, στην Καστοριά, εκφράζουν, με ανακοίνωσή τους η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων και η Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία.
Όπως επισημαίνουν, σε περίοδο βαθιάς οικονομικής ύφεσης, όπως η τρέχουσα, δεν μπορούν να αντιληφθούν πώς αποφασίστηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού να ενταχθεί ένα τέτοιο έργο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία – Θράκη 2007 – 2013».
«Ως φορολογούμενοι πολίτες αρνούμαστε να χρησιμοποιηθούν τα χρήματά μας για οποιαδήποτε επιδότηση αυτού του κλάδου. Εμείς στο παρελθόν έχουμε πει ότι ένα τέτοιο Μουσείο γκραν γκινιόλ θα είχε νόημα μόνο εάν καταργούνταν η γουνοποιία, για να θυμίζει αλλοτινές εποχές ζωικού μεσαίωνα», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση. Οι δύο φορείς ζητούν από την Πολιτεία «να βάλει ´φρένο´ στην παράλογη και παρακμιακή εμπορική δραστηριότητα που λέγεται γουνοποιία και ο κλάδος να επιδοτηθεί, ώστε να στραφεί σε εναλλακτικές μορφές οικονομικής ανάπτυξης, όπως είναι ο οικοτουρισμός, οι οργανικές καλλιέργειες κ.λπ.».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα