Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συνέλευση για Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο

´Μόνο μέσα από εθνικό νόμισμα και τραπεζικό – πιστωτικό σύστημα στα χέρια του λαού μπορεί να διασφαλιστεί η εθνική ανεξαρτησία και η λαϊκή κυριαρχία´. Αυτό επεσήμανε, μεταξύ άλλων, το μέλος της Πρωτοβουλίας για τη Σύσταση Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου Χανίων Κώστας Ντουντουλάκης, μιλώντας προχθές στα «Χ.Ν.», στο περιθώριο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο εν’ όψει της ιδρυτικής πανελλαδικής σύσκεψη του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου που θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 16 Ιουλίου. 
Ο κ. Ντουντουλάκης επεσήμανε ότι ´η Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση Παλλαϊκού Μετώπου είναι προϊόν της κρίσης και της αγανάκτησης του ελληνικού λαού η οποία δεν πρέπει να μείνει μόνο στον δίκαιο και αυθόρμητο αγώνα που προκύπτει από την αγανάκτηση αλλά θα πρέπει να μετατραπεί και σε συνειδητή πρόταση διεξόδου από την κρίση και μιας εναλλακτικής πολιτικής διαχείρισης των πραγμάτων προς όφελος του ελληνικού λαού και της πατρίδας μας´.
´Σε αυτό το σημείο -πρόσθεσε ο κ. Ντουντουλάκης- διαφοροποιείται αυτή η πρόταση από άλλες καθώς προσπαθεί να ενώσει όλους τους ανθρώπους που σκέφτονται και αγωνιούν για το μέλλον αυτού του τόπου πέρα και πάνω από ιδεολογικές διαφορές που μπορεί να υπάρχουν και είναι θεμιτές´.
Ο κ. Ντουντουλάκης υπογράμμισε ακόμα ότι ´αυτό που προέχει είναι να ενωθούμε σε 7 σημεία που προτείνει με την προκήρυξή του ο Δημήτρης Καζάκης και που βασικές συνιστώσες τους είναι όχι μόνο ο αυτονόητος αγώνας εναντίον του μνημονίου, αλλά και εναντίον της μήτρας που γέννησε αυτή την κακοδαιμονία και το μνημόνιο´ και διευκρίνισε: ´Κι αυτό είναι πρώτον το χρέος το οποίο είναι απαράδεκτο και δεν συμψηφίζεται καν με τα 590 δισ. ευρώ που ομολογημένα χρωστάει ως πολεμικές επανορθώσεις και ως κατοχικό δάνειο η Γερμανία, ενώ πληρώνουμε ακόμα δάνεια του 1881 και τα δάνεια που παίρνουμε, πάνε για να πληρώσουμε δάνεια από εκείνη την εποχή´.
Συνεχίζοντας ο κ. Ντουντουλάκης ανέφερε: ´Αυτό πάλι από μόνο του δεν αρκεί και πρέπει να συνδυαστεί με τιμωρία, όχι με την έννοια της εκδικητικότητας αλλά με την έννοια να αποδοθούν ουσιαστικές ευθύνες και να γίνει πολιτική αποκατάσταση σε μια σωστή κατεύθυνση.
Επίσης, χρειάζεται οπωσδήποτε -κι αυτό το έχει τεκμηριώσει στο έπακρο ο Καζάκης- να επιστρέψουμε σε εθνικό νόμισμα γιατί δεν μπορεί να μιλάς για λαϊκή κυριαρχία και εθνική ανεξαρτησία με νόμισμα ξένης χώρας που δεν ελέγχεται καν από την Ε.Ε. αλλά από κάποιους τραπεζίτες κεντρικά´.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα