Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συναυλία Χορωδιών

Μια μοναδική βραδιά υπό τους ήχους των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη και Μάριου Τόκα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι Χανιώτες στην συναυλία που θα δώσουν η Χορωδία του Δήμου Εγκωμης Λευκωσίας και η Χορωδία και Μαντολινάτα του Συλλόγου ´Φίλοι της Μουσικής Χανίων´, σήμερα Παρασκευή στις 9 μ.μ. στο παλιό λιμάνι (τέως Λιμενικό Περίπτερο).
Κάλεσμα στους Χανιώτες να παρακολουθήσουν την εκδήλωση απηύθυνε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χανίων, κ. Δημήτρης Λειψάκης, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
´Πριν από δώδεκα χρόνια έγινε η αδελφοποίηση του Δήμου Χανίων με τον Δήμο Εγκωμης Λευκωσίας και σήμερα έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε στα Χανιά τους αδερφούς Κυπρίους για μια μοναδική συναυλία, στην οποία θα συμμετέχει η Χορωδία του Δήμου Εγκωμης με σαράντα άτομα και η Χορωδία και Μαντολινάτα του Συλλόγου «Φίλοι της Μουσικής Χανίων». Καλούμε όλους να δώσουν το «παρών» και να απολαύσουν αυτή τη συναυλία´, τόνισε ο Λειψάκης.
Η κα Κλέλια Σκοτεινού, δημοτική σύμβουλος του Δήμου Εγκωμης Λευκωσίας ανέφερε: ´Για μας είναι μεγάλη χαρά και συγκίνηση που βρισκόμαστε στα Χανιά, γιατί εδώ και δώδεκα χρόνια νοιώθουμε ότι εδώ έχουμε τους αδελφούς μας, τους Χανιώτες. Μέσω της μουσικής και των Τεχνών καταφέρνουμε να δέσουμε περισσότερο τους λαούς. Στη συναυλία αυτή θα ακουστεί η κυπριακή διάλεκτος πλεγμένη με την κρητική, που αισθανόμαστε ότι δεν έχουν πολλές διαφορές´.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι της Μουσικής Χανίων»  κ. Παύλος Σειραδάκης ανέφερε πώς ´παραμένουμε ρομαντικοί και ονειροπόλοι ακόμα και σε πείσμα των καιρών όπου κάποιοι θέλουν να καταστρατηγούν αρχές και ελευθερίες επιβάλλοντας το δικό τους status quo, εμείς θέλουμε να τραγουδάμε και να μεταλαμπαδεύουμε σε όλο τον κόσμο ό,τι μπορούμε να κερδίσουμε με το τραγούδι και τη συναδέλφωση´.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόγραμμα της Χορωδίας και Μαντολινάτας του Συλλόγου «Φίλοι της Μουσικής Χανίων» περιλαμβάνει συνθέσεις των Μάνου Χατζιδάκη, Μίκη Θεοδωράκη, Μάριου Τόκα κ.ά.
Ο μαέστρος της Χορωδίας του Δήμου Εγκωμης Λευκωσίας, κ. Γιώργος Λοΐζου, ανέφερε πως το πρόγραμμα της Χορωδίας περιλαμβάνει κυπριακά τραγούδια, παραδοσιακά δημοτικά και έντεχνα.
Τέλος, ο μαέστρος της Χορωδίας και Μαντολινάτας του Συλλόγου «Φίλοι της Μουσικής Χανίων», κ. Αντώνης Κωστουράκης, μιλώντας για το πρόγραμμα της Χορωδίας σημείωσε ότι θα παρουσιάσει συνθέσεις του Μιχάλη Σουγιούλ και του Μίκη Θεοδωράκη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα