Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Επείγει η εγκατάσταση πυροσβεστικού ελικοπτέρου

Στη Βουλή φέρνει το θέμα της καθυστέρησης που παρατηρείται στην εγκατάσταση του πυροσβεστικού ελικοπτέρου στο νομό μας, ο Ευτύχης Δαμιανάκης. Ο  βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή προκειμένου να ενημερωθεί για ποιο λόγο καθυστερεί η εγκατάσταση του πυροσβεστικού ελικοπτέρου και ποια είναι η προβλεπόμενη ημερομηνία άφιξής του στα Χανιά. Η επίκαιρη ερώτηση θα συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής αύριο Πέμπτη στις 9.30 π.μ.
Ο κ. Δαμιανάκης επισημαίνει ότι «η εγκατάσταση πυροσβεστικού ελικοπτέρου στο νομό Χανίων αποτελεί πάγιο αίτημα των φορέων του τόπου, καθώς σε περίπτωση πυρκαγιάς ο κίνδυνος είναι μεγάλος για πολλές περιοχές, δεδομένου ότι ο νομός μας είναι από τους πλέον ευάλωτους, εξαιτίας της μορφολογίας του εδάφους και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τής ενδοχώρας του».
Και ο Χανιώτης βουλευτής προσθέτει:
«Γνωρίζω ότι ο σχεδιασμός του υπουργείου όσον αφορά τη φετινή προετοιμασία για την εναέρια επιτήρηση και αεροπυρόσβεση, προέβλεπε την τοποθέτηση δύο ελικοπτέρων στην Κρήτη. Το ένα ελικόπτερο έχει ήδη εγκατασταθεί στο Νομό Ηρακλείου. Ωστόσο, μέχρι σήμερα είναι άγνωστη η ημερομηνία άφιξης του πυροσβεστικού ελικοπτέρου στα Χανιά, γεγονός που προκαλεί εύλογη ανησυχία και έντονο προβληματισμό».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα