Μουσείο Τυπογραφείας

Αποκαταστάθηκε η βλάβη σε αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΧ


Ανησύχησαν οι λουόμενοι της Χρυσής Ακτής βλέποντας την περασμένη Κυριακή λύματα να κατευθύνονται στη θάλασσα από αντλιοστάσιο της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης Αποχέτευσης Χανίων (ΔΕΥΑΧ), που είχε υποστεί βλάβη. Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε το μεσημέρι της ίδιας μέρας και σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΥΑΧ, από δειγματοληψία νερού προέκυψε ότι έχει αποκατασταθεί η οικολογική ισορροπία στην περιοχή.
Στην ανακοίνωση της ΔΕΥΑΧ αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 3/7/2011 υπήρξε σοβαρή βλάβη του αντλιοστασίου λυμάτων της Χρυσής Ακτής ´που πρόσφατα παρέλαβε η Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων από τη Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α. και ανέλαβε εξ ολοκλήρου τη λειτουργία και συντήρησή του´.
Σύμφωνα με τη ΔΕΥΑΧ, ´το αντλιοστάσιο αυτό είναι ένα από εκείνα που δεν έχει ακόμη καταστεί δυνατόν να ενταχθούν στο σύστημα αυτοματοποίησης της Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων. Το υφιστάμενο σύστημα ενημέρωσης βλαβών μέσω κινητού από Αθήνα δεν έγινε αντιληπτό από την αίθουσα ελέγχου των εγκαταστάσεων της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την υπερχείλιση ποσοτήτων λυμάτων από το δίκτυο αποχέτευσης στην παρακείμενη παραλία´.
Η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. ενημερώθηκε στη 1 μ.μ. της Κυριακής για τη βλάβη, η οποία επιδιορθώθηκε άμεσα διευκολύνοντας με αυτό τον τρόπο την αποτελεσματική, σταδιακή απορρύπανση της θαλάσσιας περιοχής.
Μετά την αποκατάσταση της βλάβης η Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων έκανε δειγματοληψία νερού τις βραδινές ώρες (8 μ.μ.) και από τα αποτελέσματα φάνηκε ότι έχει ήδη αποκατασταθεί η οικολογική ισορροπία στην περιοχή, με το θαλασσινό νερό να καθίσταται κατάλληλο για κολύμβηση χωρίς κανέναν κίνδυνο για την υγεία των λουομένων και των περιοίκων της περιοχής.
Καταλήγοντας η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. ζητεί ´συγγνώμη για το συμβάν´ και ´ευελπιστεί ότι με τις επεμβάσεις στα 4 αντλιοστάσια που παρέλαβε από τη Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α. θα βελτιωθεί τόσο ο αυτοματισμός των (ώστε να παρεμβαίνουμε για την αποκατάσταση της βλάβης πριν την υπερχείλιση) όσο και ο εκσυγχρονισμός της λειτουργίας των´.
Επίσης, καλεί τους πολίτες να την ενημερώνουν άμεσα για οποιαδήποτε βλάβη στα τηλέφωνα 2821036225 και 2821036220 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες καθώς και στο τηλέφωνο 2821044444 όλες τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας (ακόμη και Κυριακές και αργίες).

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.