Μουσείο Τυπογραφείας

ΣΤΑ ΚΑΡΑΝΟΥ

Συμπόσιο Γαστρονομίας

Το 1ο Συμπόσιο Ελληνικής Γαστρονομίας, διοργανώνουν στις 16 και 17 Ιουλίου στα Καράνου του Δήμου Πλατανιά, η Μαριάνα Καβρουλάκη, ερευνήτρια της Ιστορίας της Ελληνικής Διατροφής και η Ιστορική, Λαογραφική και Αρχαιολογική Εταιρεία Κρήτης.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση,  τα Συμπόσια Ελληνικής Γαστρονομίας είναι διήμερες διεθνείς συναντήσεις που θα επαναλαμβάνονται κάθε δύο χρόνια σε περιαστικές περιοχές της Κρήτης και θα ασχολούνται με όλες τις διαστάσεις του ελληνικού φαγητού και ποτού. Σ’ αυτές περιλαμβάνονται και όσες έχουν να κάνουν με τη γεωγραφία, την εθνότητα, την ερευνητική μεθοδολογία, την ιστορία, την κοινωνία, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την πολιτική και τις πολιτικές, την οικονομία, την ταυτότητα, την Τέχνη, τη  λογοτεχνία, την τεχνολογία, τη φιλοσοφία, την ηθική, το φύλο κ.ά.
Το κύριο θέμα του 1ου Συμποσίου είναι: ´Κρητική κουζίνα: Ιστορία, Εξέλιξη, Ερωτηματικά και Απαντήσεις (;)´. Οι εργασίες θα φιλοξενηθούν στο παλιό Δημοτικό Σχολείο του χωριού. To συμπόσιο θα πλαισιωθεί από προβολή φωτογραφιών της Εύας Βουτσάκη.
Το 1ο Συμπόσιο Ελληνικής Γαστρονομίας συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Αξονα 4 – Προσέγγιση Leader και γίνεται με την υποστήριξη του Δήμου Πλατανιά, του Μορφωτικού Συλλόγου Καράνου ´η Ρίζα´ και του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Καρανιωτών Αττικής ´Καράνου´.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.