Μουσείο Τυπογραφείας

ΣΤΗ ΦΟΥΚΟΥΣΙΜΑ

Νέα προσπάθεια για σταθεροποίηση του εργοστασίου

Τόκιο
Ανακυκλωμένο νερό από τις μονάδες απορρύπανσης που κατασκευάστηκαν επιτόπου στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα – Νταΐτσι άρχισε τη Δευτέρα να διοχετεύεται στους κατεστραμμένους αντιδραστήρες -είναι ένα κρίσιμο βήμα για τη σταθεροποίηση των πυρηνικών καυσίμων μετά το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου.
Το νέο σύστημα, το οποίο βασίζεται σε γαλλική και αμερικανική τεχνολογία, απομακρύνει τα ραδιενεργά ισότοπα από τους 100.000 τόνους θαλασσινού και γλυκού νερού που είχαν ψεκαστεί στους αντιδραστήρες στους τρεις μήνες που διαρκεί η κρίση. Τεράστιες ποσότητες είχαν λιμνάσει στο δάπεδο και σε χαντάκια του εργοστασίου εμποδίζοντας την πρόσβαση των εργατών.
Η προσπάθεια ψύξης των αντιδραστήρων με ανακυκλωμένο νερό είχε καθυστερήσει λόγω τεχνικών προβλημάτων στο σύστημα απορρύπανσης. Η Tepco, η εταιρεία που διαχειρίζεται το εργοστάσιο, κατάφερε τελικά να αντλήσει ανακυκλωμένο νερό στους αντιδραστήρες 1, 2 και 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας.
Η ενεργοποίηση του συστήματος ανακύκλωσης απομακρύνει το ενδεχόμενο να χρειαστεί η απελευθέρωση ραδιενεργού νερού στον ωκεανό, όπως είχε συμβεί νωρίτερα, προκαλώντας αντιδράσεις από την Κίνα και τη Νότιο Κορέα.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων,  η Tepco εκτιμά τώρα ότι θα πετύχει τον στόχο της να έχει απενεργοποιήσει πλήρως τους αντιδραστήρες μέχρι τον Ιανουάριο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.