Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Εσωσε γεράκια

Δύο νεαρά γεράκια, τα οποία δεν ήταν ακόμη σε θέση να πετάξουν και βρίσκονταν σε κίνδυνο, περισυνέλεξε από αγροτική περιοχή λίγο έξω από την πόλη των Χανίων ο Φιλοζωικός Σύλλογος ´Η Μικρή Κιβωτός του Νώε´.
Τα γεράκια εστάλησαν στο Νοσοκομείο Αγριων Ζώων της Πάρου «Αλκυόνη», όπου παρέμειναν για σύντομο χρονικό διάστημα και εν συνεχεία μεταφέρθηκαν ξανά στην Κρήτη όπου και αφέθηκαν ελεύθερα, μετά από συνεργασία του Φιλοζωικού Συλλόγου με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.
Η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου «Η Μικρή Κιβωτός του Νώε» Σίλκε Βρόμπελ ανέφερε στα «Χ.Ν.» ότι πριν από λίγες εβδομάδες, ένας άντρας που περπατούσε επί της οδού Μουρνιών έχοντας βγάλει βόλτα τον σκύλο του, παρατηρήτησε ότι σε παρακείμενη αγροτική έκταση ορισμένα άτομα προσπαθούσαν να σπάσουν το κλαδί μιας ελιάς για να πάρουν τα δύο νεαρά γεράκια, τα οποία βρίσκονταν μέσα στη φωλιά.
Αμεσα, ο εν λόγω άντρας επικοινώνησε με τον Φιλοζωικό Σύλλογο και ζήτησε συμβουλές για το τι πρέπει να κάνει. Η κα Βρόμπελ μετέβη στο σημείο και εν συνεχεία επικοινώνησε τηλεφωνικά με το Νοσοκομείο Αγριων Ζώων της Πάρου «Αλκυόνη» προκειμένου να ζητήσει, επίσης, συμβουλές για το τι θα έπρεπε να κάνει, «επειδή δεν ήμασταν σίγουροι τι ήταν καλύτερο. Να στείλουμε τα πουλιά στην Πάρο ή να τα αφήσουμε στη φωλιά τους. Μας είπαν να τα μαζέψουμε αμέσως και να τα στείλουμε στην Πάρο, όπως και τελικά κάναμε», επεσήμανε η κα Βρόμπελ.
Μετά από ολιγοήμερη παραμονή στο Νοσοκομείο Αγριων Ζώων, τα νεαρά γεράκια μεταφέρθηκαν και πάλι στην Κρήτη, όπου αφέθηκαν ελεύθερα από στελέχη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας.
«Ελπίζουμε ότι θα ζήσουν επί μακρόν», τόνισε η κα Βρόμπελ, υπενθυμίζοντας, παράλληλα, ότι τα αρπαχτικά πουλιά κινδυνεύουν όταν τρώνε μικρά ζώα, τα οποία έχουν ήδη φάει δηλητηριασμένες τροφές.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα