Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ

Βερολίνο
Σκληρή κριτική στο ´αδελφό´ κόμμα της Νέας Δημοκρατίας άσκησε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας, Φόλκερ Κάουντερ, με αφορμή το Μεσοπρόθεσμο.
Ο Γερμανός πολιτικό, καταφέρθηκε εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα κατακρίνοντας την άρνησή της να στηρίξει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.
´Δεν έχω καμία κατανόηση για το ότι η ελληνική αντιπολίτευση, που ανήκει στη δική μας ευρωπαϊκή οικογένεια, δεν συνεργάζεται´, είπε ο κ. Κάουντερ στο Spiegel-Online και πρόσθεσε πως το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να δει ότι η εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών είναι μια εθνική υπόθεση.
Ταυτόχρονα, άσκησε κριτική για το αντιγερμανικό κλίμα στην Ελλάδα. «Η Γερμανία θέλει να βοηθήσει. Είναι όμως ιδιόρρυθμο αυτοί που θέλουν να βοηθήσουν να υβρίζονται», είπε ο κ. Κάουντερ.
Ο Αντώνης Σαμαράς βρέθηκε σε κλοιό πιέσεων στις Βρυξέλλες, στη διάρκεια της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος. ´Ακούστηκαν διαφορετικές προσεγγίσεις. Παρέμεινα στην άποψή μου ως το τέλος. Κάποιοι καταλάβαιναν ότι έχουμε δίκιο. Οι περισσότεροι επέμειναν στις δικές τους. Όμως, κριτής κάθε οικονομικού προγράμματος είναι τα αποτελέσματά του. Και κριτής όλων μας είναι ο ελληνικός λαός´, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ επιβεβαιώνοντας εμμέσως ότι βρέθηκε σε κλοιό πιέσεων.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα