Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Αθήνα
Μικρή υποχώρηση του Υπουργείου Παιδείας σημειώθηκε στο θέμα της διδασκαλίας των ξένων γλωσσών καθώς η αρμόδια υφυπουργός, Εύη Χριστοφιλοπούλου, δέχθηκε τελικά στο Γυμνάσιο να επιτρέπεται η παράλληλη διδασκαλία Γαλλικών, Γερμανικών, Ιταλικών και Ισπανικών.
Με την απόφαση αυτή, αίρεται το μέτρο της επιλογής μίας εκ των παραπάνω γλωσσών με βάση την ειδικότητα του εκπαιδευτή, που είναι διορισμένος σε κάθε σχολείο.
Οι προϋποθέσεις για τη διδασκαλία δεύτερης ξένης γλώσσας είναι ο ελάχιστος αριθμός 15 μαθητών ανά τμήμα (12 μαθητές σε περιοχές ορεινές, νησιωτικές και δυσπρόσιτες) και η ύπαρξη οργανικής θέσης εκπαιδευτικού της δεύτερης ξένης γλώσσας.
Πάντως, στο Δημοτικό Σχολείο οι μαθητές της Ε´ τάξης θα διδάσκονται αναγκαστικά τη γλώσσα που έχει συγκεντρώσει τις περισσότερες προτιμήσεις.
Η μοναδική εξαίρεση είναι για μια ακόμη χρονιά -την επόμενη- οι μαθητές του Δημοτικού να συνεχίσουν τη διδασκαλία της γλώσσας που είχαν ξεκινήσει πέρυσι.
Για την Α´ τάξη του Γυμνασίου, οι διευθυντές θα συγκεντρώσουν τα ενυπόγραφα σημειώματα των μαθητών που φοιτούν στη ΣΤ´ Δημοτικού για τη γλώσσα που επιθυμούν να διδαχθούν και λαμβάνοντας υπόψη τις ανωτέρω προϋποθέσεις θα προβούν στη δημιουργία τμημάτων παράλληλης διδασκαλίας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα