Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Αθήνα
Σε κλοιό διεθνών πιέσεων βρέθηκε χθες ο Αντώνης Σαμαράς, αναφορικά με τη στάση του στο θέμα της συναίνεσης για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ., προσερχόμενος χθες στην καθιερωμένη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, δήλωσε: ´Υποστηρίζω πλήρως την ανάγκη δημοσιονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα, όμως το μίγμα πολιτικής που εφαρμόζει η σοσιαλιστική κυβέρνηση προσθέτει φόρους σε μια οικονομία που βρίσκεται σε πρωτοφανή ύφεση´.
Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι αυτή η πολιτική ´έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα, όπως αποδεικνύεται από όλα τα οικονομικά μεγέθη. Απαιτούνται διαρθρωτικές δράσεις, για να διασφαλίσουμε την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και την αποπληρωμή των δανείων. Θα συζητήσω αυτά τα θέματα με τους συναδέλφους μου´.
Χθες το πρωί, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της πολιτικής ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ζόζεφ Ντολ, ο οποίος τον ενημέρωσε για το εξαιρετικά αρνητικό κλίμα που επικρατεί στο ΕΛΚ έναντι της ΝΔ και τον κάλεσε σε ακρόαση ενώπιον της Ολομέλειας των ευρωβουλευτών της ομάδας.
Ο Ζόζεφ Ντολ ανακοίνωσε την απόφασή του να καλέσει τον πρόεδρο της ΝΔ στη διάρκεια της ολομέλειας των ευρωβουλευτών του ΕΛΚ την Τετάρτη, όπου σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκε το θέμα της ΝΔ. Η Μαριέτα Γιαννάκου εξέθεσε τις απόψεις του κόμματος, ενώ στη συνέχεια έλαβαν τον λόγο ευρωβουλευτές από άλλες χώρες ορισμένοι εκ των οποίων, κυρίως Γερμανοί και Αυστριακοί, επιτέθηκαν ευθέως στη ΝΔ και άφησαν να εννοηθεί ότι με τη στάση της δυσκολεύει την παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα.
Στη χθεσινή Σύνοδο, σκοπός του κ. Σαμαρά ήταν να αποσαφηνίσει τις θέσεις του κόμματός του, κινούμενος στο πλαίσιο της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα