Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αντισυστημικός ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μέρος του πολιτικού συστήματος αλλά «αντισυστημική δύναμη», σημείωσε χθες από τα Χανιά το μέλος της Γραμματείας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Τασία Χριστοδουλοπούλου, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι αυτό να εξηγηθεί επαρκώς στην ελληνική κοινωνία.
Η κα Χριστοδουλοπούλου μίλησε σε ανοιχτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Εργατικού Κέντρου, με αφορμή την επικείμενη πανελλαδική συνδιάσκεψη του κόμματος.
Σε δηλώσεις της προς τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, η κα Χριστοδουλοπούλου επεσήμανε ότι «η πορεία μας πρέπει να είναι να εξηγήσουμε στην ελληνική κοινωνία ότι δεν είμαστε μέρος του συστήματος. Ότι είμαστε αντισυστημική δύναμη. Αυτό, δηλαδή, το γεγονός ότι οι πλατείες μουτζώνουν όλη τη Βουλή, θεωρούν όλα τα κόμματα ότι είναι το ίδιο, θεωρούν ότι όλοι οι βουλευτές είναι το ίδιο, για εμάς αποτελεί κεντρικό καθήκον να εξηγήσουμε τόσο στην ελληνική κοινωνία όσο και στις πλατείες όσο και στον τελευταίο άνθρωπο αυτής της χώρας ότι η Αριστερά δεν είναι μέρος του συστήματος, δεν είναι ίδια με όλους τους άλλους, αλλά ότι έχει διαφορετικό πρόγραμμα, διαφορετικούς στόχους, ότι είναι μια δύναμη που θέλει να φέρει τη φωνή των απλών, των αδύναμων, των ανθρώπων χωρίς φωνή στο Κοινοβούλιο, τα συμφέροντά τους και τα αιτήματά τους. Αυτό είναι το κεντρικό καθήκον και ο κεντρικός μας στόχος αυτή την περίοδο».
Η κα Χριστοδουλοπούλου επεσήμανε, ακόμη, ότι «έχουμε ξεκινήσει μια πανελλαδική εξόρμηση του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει της πανελλαδικής του συνδιάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, με στόχο την επανεκκίνηση και την επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό έχει προγραμματιστεί εδώ και δύο μήνες».
Η ίδια υπογράμμισε ότι «είναι για εμάς, όμως, μια ευτυχής συγκυρία ότι συμπίπτει με μία πολύ ενδιαφέρουσα πολιτική συγκυρία, η οποία σφραγίζεται από δύο πράγματα: Το ένα είναι η κρίση του πολιτικού συστήματος, έτσι όπως εύγλωττα την είδαμε να πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες και από την άλλη, ο κόσμος που κινητοποιείται στις πλατείες της χώρας. Αυτά τα δύο γεγονότα κάνουν τη συνδιάσκεψή μας να αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, γιατί ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει στις κινητοποιήσεις του λαού, όπως καταγράφεται στις πλατείες, στις απεργίες και από την άλλη ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ πολύ έγκαιρα έχει μιλήσει, έχει προβληματιστεί και έχει κάνει προτάσεις για την κρίση του πολιτικού συστήματος».
Αναφερόμενη στις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις, η κα Χριστοδουλοπούλου σημείωσε ότι «η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να καλέσει τον κ. Σαμαρά σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ήταν μία κίνηση απελπισίας. Ενώ ξέρουμε ότι το πολιτικό σύστημα έχει δύο μόνο εναλλακτικές λύσεις, τις εκλογές και την κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ο κ. Παπανδρέου πήγε κατευθείαν στην τελευταία εφεδρική λύση του πολιτικού συστήματος. Αυτό τρόμαξε όλα τα κέντρα εξουσίας, γιατί αν και αυτή η λύση δεν έβγαινε, μετά δεν υπήρχε τίποτε άλλο. Αυτό, προφανώς, κινητοποίησε μηχανισμούς, κέντρα, εντός και εκτός Ελλάδας, να συνετίσουν τον πρωθυπουργό και να υποχωρήσει. Αυτή είναι η πραγματικότητα, όπως δεν τολμάει κανείς να την πει. Ετσι κατέφυγε στον ανασχηματισμό, που ήταν η αναγκαία λύση, για να κερδίσει πολιτικό χρόνο και να πάει στις εκλογές και αν τελικά κανείς δεν εξασφαλίσει την πλειοψηφία, όπως και φαίνεται, να προχωρήσουν μετά στην κυβέρνηση συνεργασίας για να μπορέσει το πολιτικό σύστημα, μέσα από κάποιες διαδικασίες, να ετοιμάσει τις διάδοχες λύσεις», ανέφερε η κα Χριστοδουλοπούλου.
Καταλήγοντας, τόνισε ότι «αυτές οι κρίσεις που παρατηρούμε τώρα, που έχουν σαν φόντο την οικονομική, την πολιτική, την κοινωνική και ιδεολογική κρίση που μαστίζει το πολιτικό σύστημα, είναι ένα γεγονός που για πρώτη φορά το έχει αντιληφθεί η ελληνική κοινωνία. Αυτό, για εμάς, για την Αριστερά, νομίζουμε ότι είναι το μεγαλύτερο κέρδος, γιατί αυτό δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο πλέον ούτε από την ψήφο ούτε από τις επιλογές ούτε από τους αγώνες του ελληνικού λαού. Και γι´ αυτό λέμε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η πιο ευτυχής συγκυρία αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα