Μουσείο Τυπογραφείας

ΣΤΗ ΔΕΗ

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΔΕΗ που αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση της Επιχείρησης. Λόγω της απεργίας και προς αποφυγή ´μπλακ άουτ´ σημειώνονται ανά διαστήματα διακοπές στην ηλεκτροδότηση
Σε χθεσινή ανακοίνωση της ΔΕΗ γνωστοποιήθηκε το πρόγραμμα των εκ περιτροπής περικοπών ρεύματος σε Κρήτη και Ρόδο προβλεπόμενης μέγιστης διάρκειας μισής ώρας ανά περιοχή.
Τα Προγράμματα αναρτώνται στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ (www.dei.gr) και στην εφαρμογή της εταιρείας για «έξυπνα κινητά» και «ταμπλέτες». Επίσης, οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με την ειδική τηλεφωνική γραμμή στο τηλέφωνο 210 9298100.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ (τοπικά Σωματεία ΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΟΠ ΔΕΗ) με χθεσινή επιστολή τους στα ´Χ.Ν.´ απαντούν σε ανακοίνωση της προέδρου της Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών σχετικά με τις κινητοποιήσεις τους και τονίζουν ότι ´το θέμα των αποκοπών που αφορούν χρέη λογαριασμών ρυθμίζονται από τη Διοίκηση της Επιχείρησης´ και οι ίδιοι, διαχωρίζοντας τη θέση τους, διαμαρτύρονται ´για το απαράδεκτο και αντικοινωνικό πρόσωπο, που δείχνει η Επιχείρηση κόβοντας το ρεύμα στους χαμηλόμισθους και άνεργους συνανθρώπους μας´.
Η επιστολή δημοσιεύεται στη σελίδα 26.
Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη ανακοίνωσή τους η Ενωση Τεχνικών ΔΕΗ Χανίων, η ΕΔΟΠ ΔΕΗ και η ΠΑΣΥΠ ΔΕΗ έκαναν λόγο για ´εγκληματικό ξεπούλημα της μεγαλύτερης Δημόσιας Επιχείρησης του ελληνικού λαού, η οποία 60 χρόνια υπηρετεί αδιάκοπα αυτόν και μόνο, εξηλεκτρίζοντας ολόκληρη τη χώρα και που μόνο κέρδη έχει να επιδείξει. Ενός γίγαντα ασύλληπτου περιουσιακού μεγέθους, του οποίου, εάν ο έλεγχος χαθεί, τα αποτελέσματα θα είναι ολέθρια για όλους μας´.
Τόνιζαν ακόμη ότι ´το οικιακό τιμολόγιο που απολαμβάνουμε οι Ελληνες είναι το 3ο πιο φθηνό στην Ευρώπη των 27 καθώς όσο η παραγωγή του ρεύματος είναι δημόσια υπόθεση, η ΔΕΗ έχει τη δυνατότητα ακόμα και επί ζημία, να κινητοποιηθεί με στόχο το δημόσιο συμφέρον και να παρέχει το ρεύμα σε χαμηλές τιμές. Ποιος ιδιώτης, όμως, θα το έκανε αυτό; Ποιος ιδιώτης θα παρήγαγε ρεύμα με κόστος 93 λεπτά την κιλοβατώρα και κατόπιν θα την πουλούσε 13 λεπτά, όπως δηλαδή συμβαίνει στην Κρήτη μας; Ποιος ιδιώτης θα εξηλέκτριζε και το πιο απομακρυσμένο χωριουδάκι των 5 κατοίκων εις γνώση του γεγονότος ότι δεν θα έκανε ποτέ απόσβεση της επένδυσής του;´.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.