Μουσείο Τυπογραφείας

ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΤΗΣ ΣΠΛΑΝΤΖΙΑΣ


Hταν όλοι εκεί. Η νέα πλατεία πίσω από το Γιαλί Τζαμισί στο παλιό λιμάνι γέμισε από κόσμο προχθές το βράδυ στη συναυλία που δόθηκε για την ενίσχυση των Συσσιτίων της Σπλάντζιας.
Στη σκηνή οι Γιάννης Χαρούλης, Haig Yazdjian, Ψαρογιώργης, Δημήτρης Κουκουλιτάκης, Λεωνίδας Μαριδάκης, Σπύρος Πετρουλάκης, Μανώλης Χατζογιαννάκης και Γιάννης Παπατζανής, που -προσφερόμενοι αφιλοκερδώς- ένωσαν τη φωνή τους δίνοντας τον τόνο σε αυτή τη μεγάλη γιορτή αλληλεγγύης, την οποία διοργάνωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός «Δίκτυο Fm 91,5» σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου (ΚΕΔΗΧ). 
Από κάτω χιλιάδες κόσμου τραγουδούσε μαζί με τους αγαπημένους του καλλιτέχνες, ενώ δεν έλλειψαν οι παρέες που έστησαν χορό υπό τους ήχους της κρητικής μουσικής. 
Το πρόγραμμα άνοιξαν ο Λεωνίδας Μαριδάκης με τον Μανώλη Χατζογιαννάκη ταξιδεύοντας το κοινό ως το «Σαντιάγκο» για να συνεχιστεί το ταξίδι με ανδαλουσιανές μελωδίες από την κιθάρα του Δημήτρη Κουκουλιτάκη.
Ακολούθησε ο Haig Yazdjian που ξεσήκωσε πραγματικά το κοινό, ενώ ο Σπύρος Πετρουλάκης πρόσφερε ένα δείγμα από την προσωπική δισκογραφική του δουλειά, που αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα.
Κάτω από ενθουσιώδη χειροκροτήματα εμφανίστηκε στη σκηνή ο Γιάννης Χαρούλης στέλνοντας με μία μόνο φράση το δικό του μήνυμα «να μην αφήσουμε στην ιδιαίτερη πατρίδα μας, την Κρήτη, κανέναν να πεινάσει».
Ο Γιώργης Ξυλούρης με τον Γιάννη Παπατζανή που ακολούθησαν έδωσαν το έναυσμα για χορό και τραγούδι αντλώντας δύναμη από την πλούσια κρητική μουσική παράδοση.
Η συναυλία, που κράτησε περίπου 3 ώρες, έκλεισε με όλους τους καλλιτέχνες πάνω στη σκηνή να τραγουδούν μαζί προτρέποντας παράλληλα τον κόσμο να ενισχύσει το έργο των Συσσιτίων της Σπλάντζιας. Και όπως αποδείχθηκε η προτροπή καλλιτεχνών και διοργανωτών δεν πήγε χαμένη καθώς -σύμφωνα με τους ανθρώπους των Συσσιτίων- το ποσό που συγκεντρώθηκε, από τα χρήματα που προσέφερε εθελοντικά ο κόσμος στους δύο πάγκους των Συσσιτίων, που είχαν στηθεί μπροστά από τον συναυλιακό χώρο, ήταν 8.900 ευρώ.  

ΠΟΛΥΤΙΜΗ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ
Ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, στον χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την έναρξη της εκδήλωσης, αφού ευχαρίστησε τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των διοργανωτών, ανέφερε τη σημασία που έχει η παροχή στήριξης προς τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά περίοδο που βιώνει ολόκληρη η κοινωνία. «Θεωρούμε ότι ειδικά σε περιόδους κρίσης οποιαδήποτε συνδρομή προς τον συνάνθρωπό μας και ιδιαίτερα στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, είναι πολύτιμη. Το πρόβλημα είναι υπαρκτό, όμως, πιστεύω πως η δράση μας μπορεί να ευαισθητοποιήσει, να αφυπνίσει συνειδήσεις και τελικά να οδηγήσει σε λύσεις που θα έχουν στο επίκεντρό τους τον άνθρωπο. Δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε όσα πρέπει προκειμένου να δώσουμε χαρά και ανακούφιση στους συμπολίτες μας», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Σκουλάκης και πρόσθεσε: «Στην προσπάθειά μας αυτή σας θέλουμε όλους δίπλα μας. Πιστεύουμε πως μαζί μπορούμε καλύτερα. Μπορούμε περισσότερα. Ως δήμαρχος Χανίων δηλώνω ότι συμμετέχω ενεργά στην πρώτη γραμμή και σας καλώ να σταθείτε όλοι στο πλάι μας».
Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φιλόπτωχα Συσσίτια Σπλάντζιας, Γιάννης Σκαράκης, ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία τους τον ραδιοφωνικό σταθμό «Δίκτυο Fm 91,5», τον Δήμο Χανίων και την ΚΕΔΗΧ, τους καλλιτέχνες που προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς να βοηθήσουν καθώς και όλο τον κόσμο που έδειξε έμπρακτα τη συμπαράστασή του προς τα Συσσίτια. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο πολύπλευρο φιλανθρωπικό έργο του Συλλόγου, που πέρα από τα Συσσίτια, τη Βιβλιοθήκη και την Αίθουσα Υπολογιστών για παιδιά καθώς και το Οδοντιατρείο για απόρους, σχεδιάζει τη δημιουργία ενός Διαγνωστικού Ιατρείου αλλά και σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων ενός Ξενώνα για αστέγους.  
Από την πλευρά του, ο διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού «Δίκτυο Fm 91,5», Παναγιώτης Ορφανίδης, ευχαρίστησε τους καλλιτέχνες, τον Δήμο, την ΚΕΔΗΧ και τους τεχνικούς του Δήμου που ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόταση για τη διοργάνωση της εκδήλωσης όπως και τον κόσμο, που με την παρουσία του έδειξε τη συμπαράστασή του στο έργο των Συσσιτίων.
Επίσης, έκανε γνωστό ότι τον Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθεί μία ακόμα συναυλία για τον ίδιο σκοπό.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.