Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΣΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Προβάδισμα 2,1% στη Νέα Δημοκρατία δίνει δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του ραδιοφωνικού σταθμού Realfm.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, 43% των πολιτών εκτιμά ότι ο πρωθυπουργός δέν έπρεπε να κάνει ανασχηματισμό αλλά πρόωρες εκλογές. Το 32% απαντά πως ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί να κυβερνήσει. Στην πρόθεση ψήφου προηγείται η ΝΔ και η διαφορά μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων εμφανίζεται το 1,7%, ενώ η αποχή φτάνει το 15% και οι αναποφάσιστοι το 9,7%. Συγκεκριμένα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει 21,3% και το ΠΑΣΟΚ 19,6%. Ακολουθούν ΚΚΕ 7,6%, ΛΑ.Ο.Σ. 5,1%, ΣΥΡΙΖΑ 3,1%, ΔΗ.ΣΥ. 2,4%, Δημοκρατική Αριστερά 2,3%, Οικολόγοι 2,3%, Άρμα Πολιτών 1,1%.
Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, δηλαδή όσων απάντησαν ότι θα προσέλθουν στις κάλπες και δεν θα επιλέξουν λευκό ή άκυρο, η «ψαλίδα» μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων διευρύνεται στο 2,1%. Στην περίπτωση αυτή η Βουλή γίνεται εξακομματική, καθώς μπαίνει και το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη.
Οριακά μένουν εκτός το κόμμα του Φώτη Κουβέλη και οι Οικολόγοι. Στον Γιώργο Παπανδρέου οι πολίτες χρεώνουν το «ναυάγιο» της συνεργασίας μεταξύ των δύο κομμάτων. Το 33% εκτιμά ότι ευθύνεται ο πρωθυπουργός και το 25% ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ το 6% απαντά ότι έφταιγαν και οι δύο.
Ωστόσο, το 36% δηλώνει ότι δεν γνωρίζει ποιος από τους δύο πολιτικούς αρχηγούς φέρει την ευθύνη του αδιεξόδου. Στο ερώτημα αν θα μπορούσε να δώσει λύση μία κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ. Αρνητικά απαντά το 48% και θετικά το 42%.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα