Μουσείο Τυπογραφείας

ΘΛΙΨΗ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Εφυγε ο Χανιώτης καθηγητής Β. Πρώιμος

Θλίψη στην ακαδημαϊκή κοινότητα προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Χανιώτη καθηγητή Βασίλη Πρώιμου, ο οποίος είχε επιτελέσει σημαντικό έργο στο Πανεπιστήμιο Πατρών του οποίου είχε διατελέσει πρύτανης κατά τα έτη 1986 έως 1988.
Σε δήλωσή του ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Γεώργιος Σ. Παναγιωτάκης, σημειώνει χαρακτηριστικά:
´Με ιδιαίτερη θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του συμπατριώτη μας Βασίλη Πρώιμου, ομότιμου καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής του Ιδρύματός μας. Ο εκλιπών υπήρξε ο πρώτος διευθυντής και θεμελιωτής του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής και ένας από τους πρώτους καθηγητές του νεοσύστατου τότε Τμήματος Ιατρικής. 
Η συνεισφορά του στην ανάπτυξη της Ιατρικής Φυσικής και Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, όχι μόνο στο Πανεπιστήμιο Πατρών, αλλά στη χώρα μας και διεθνώς, υπήρξε ανεκτίμητη. Διετέλεσε πρύτανης από το 1986 έως το 1988, αφήνοντας το ίχνος του στην ανάπτυξη του Ιδρύματός μας κυρίως με την εξωστρέφειά του, καθιστώντας το Πανεπιστήμιο Πατρών πόλο έλξης ξένων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών μέσω των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ERASMUS και TEMPUS. Το εκπαιδευτικό του έργο υπήρξε πολύτιμο και τα βιβλία που συνέγραψε αποτελούν ακόμα σημεία αναφοράς σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.
Ιδιαίτερα σημαντικό υπήρξε και το ερευνητικό του έργο, ιδιαίτερα στο πεδίο της Ακτινοθεραπείας.
Τέλος, συνέβαλε καταλυτικά στην άρτια οργάνωση και λειτουργία Νοσοκομείων όπως το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.
Οι πρώην μαθητές του -όπως εγώ- διδαχθήκαμε πολλά από την ευθύτητα του χαρακτήρα του, το θάρρος, την οξύνοια και το δυναμισμό του.
H «σφραγίδα» του θα μείνει ανεξίτηλη σε όσους από μας δουλέψαμε μαζί του.
Καλό σου ταξίδι δάσκαλε και φίλε Βασίλη´.

ΨΗΦΙΣΜΑ
Σε ψήφισμά του το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Πατρών αποφάσισε:
– Να κατατεθεί στεφάνι του Πανεπιστημίου στη σορό του εκλιπόντος.
– Να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία του Πανεπιστημίου κατά την ημέρα της κηδείας.
– Να εκφρασθούν τα συλλυπητήρια του Πανεπιστημίου στην οικογένεια του εκλιπόντος.

1 σχολιο

 • [Νικόλαος Κελέκης] ~ 24 Ιουνίου 2011 ~ 01:51 ~ Απάντηση

  Το έμαθα σήμερα και πραγματικά συγκλονίστηκα. Εξαιρετικός άνθρωπος και δάσκαλος, από τους πρώτους μου καθηγητές στην Ιατρική Σχολή Πατρών, έδινε την εντύπωση ότι θα ήταν το αιώνιο παλληκάρι! Μάθημα άπταιστο, εργαστήρια και εξαιρετικές σημειώσεις με άποψη. Για όσους το θυμούνται επίσης πέρα από τα υπόλοιπα διοργάνωνε με δικά του έξοδα γιορτή των φοιτητών με Κρητικούς μεζέδες και κρασί (πίσω στο 1980-81)
  Με όλο μου το σεβασμό για το έργο του
  Νίκος Κελέκης
  Καθηγητής Ακτινοδιαγνωστικής
  ΕΚΠΑ

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.