Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η κρίση πλήττει τις διακοπές

Επιπτώσεις στον χρόνο διάρκειας των καλοκαιρινών διακοπών των Ηρακλειωτών έχει η οικονομική κρίση, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν φοιτητές του Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Κρήτης.
Ετσι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η διάρκεια των διακοπών της συντριπτικής πλειονότητας των ερωτηθέντων διαρκεί 3 με 12 ημέρες, ενώ πολύ μικρό είναι το ποσοστό αυτών που κάνουν διακοπές περισσότερες από 12 ημέρες.
Αξιοσημείωτο είναι, ωστόσο, ότι στην ερώτηση «Με ποιο κριτήριο επιλέγετε τον τόπο των διακοπών σας», το οικονομικό κριτήριο ήταν στην τέταρτη θέση με 12%, ενώ το κύριο κριτήριο ήταν ο παράγοντας διασκέδαση με 40%, τα αξιοθέατα με 17% και οικογενειακοί λόγοι με 15%.
Σύμφωνα με την έρευνα, το 32% των ερωτηθέντων δαπανά στις διακοπές του περισσότερα από 1.000 ευρώ, ενώ το 14% δαπανά έως 300 ευρώ.

ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ
Η οικονομική κρίση δημιούργησε αυξητικό ρεύμα για διακοπές στο εσωτερικό της χώρας παρά στο εξωτερικό. Το 86% των ερωτηθέντων προτιμάει την Ελλάδα, με την πλειοψηφία αυτών να παραμένει στο νησί της Κρήτης.
Αντιθέτως, το 39% επιθυμεί οι επόμενες διακοπές να είναι στην Ευρώπη με στόχο περισσότερο το Παρίσι και το Λονδίνο. Δεύτερη έρχεται η Κρήτη με ποσοστό 31% και μετά τα νησιά των Κυκλάδων με 26%.
Κάτι που σίγουρα πρέπει να γνωρίζουν οι διαφημιστές των διακοπών είναι ότι μόλις το 9% δήλωσε ότι επηρεάζεται πολύ από τις διαφημίσεις για να επιλέξει τον τόπο των διακοπών του. Συνήθως, πηγαίνουν σε έναν προορισμό που έχουν ξαναπάει ή τον έχει προτείνει κάποιος φίλος.
Επίσης, το 83% των ερωτηθέντων επιθυμούν να σχεδιάζουν οι ίδιοι τις διακοπές τους και να μην αποτελούν μέρος ενός γκρουπ.
Από την έρευνα γίνεται αντιληπτό ότι οι Ηρακλειώτες δίνουν ιδιαίτερη σημασία στις διακοπές τους, τις οποίες θα κάνουν και θα ξοδέψουν τα χρήματα που διαθέτουν. Αυτό που σίγουρα έχει περιοριστεί είναι η διάρκεια των διακοπών και οι μακρινοί προορισμοί.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε υπό τις οδηγίες του προϊσταμένου του Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων, Αντώνη Φραγκούλη και την υλοποίηση είχε ο καθηγητής Γιώργος Τριανταφύλλου. Τα αποτελέσματα προέκυψαν από ανάλυση 120 ερωτηματολογίων, που έκαναν οι φοιτητές Στέλλα Αβραμούδη και Μάνος Αμουριανός.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα