Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κριτική Γραμματικάκη στο πολιτικό σύστημα

Eντονα επικριτικός για το κυβερνών κόμμα και το πολιτικό σύστημα, γενικότερα, εμφανίστηκε χθες ο καθηγητής Φυσικής και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιώργος Γραμματικάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ  με αφορμή και τις κινητοποιήσεις των «Αγανακτισμένων».
Αναφερόμενος στο διαφημιστικό σποτ του ΠΑΣΟΚ στο οποίο γίνεται απολογισμός του έργου της κυβέρνησης, ο κ. Γραμματικάκης το χαρακτήρισε «Επίτευγμα ανοησίας».
«Η Ελλάδα κυβερνάται περισσότερο με τις εντυπώσεις παρά με την ουσία. Οι εντυπώσεις κυριαρχούν στην Ελλάδα. Στην πράξη είναι το δύσκολο, γιατί σημαίνει έμπνευση, αποφασιστικότητα και επιμονή και αυτά έλειψαν από την κυβέρνηση», σημείωσε.
Για το μέλλον δήλωσε ότι «βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο, δεν μπορώ να προβλέψω τι θα γίνει. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι χάθηκε και η μικρή ελπίδα ότι με τα μέτρα κάτι θα μπορούσε να γίνει».
Όπως επισήμανε ο κ. Γραμματικάκης, «η Ελλάδα ζει μέσα σε μία μετρομανία».
«Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός αγωνίστηκε, όμως υπερισχύουν οι εντυπώσεις» πρόσθεσε.
Σημείωσε ότι του κάνει εντύπωση η αδυναμία του πολιτικού κόσμου να αντιδράσει σωστά απέναντι στην κρίση. «Κυριαρχεί ένα αίσθημα αυτοσυντήρησης του πολιτικού συστήματος», τόνισε.
Για την κρίση δήλωσε ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό είναι ευρωπαϊκό, σημειώνοντας ότι αυτό δίνει μία κάποια ελπίδα. Τάχθηκε, δε, κατά των γενικεύσεων όπως ότι όλοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα