Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στα άκρα οι σχέσεις Google – Κίνας

Στην αντεπίθεση πέρασε η Κίνα, μετά την ανακοίνωση της Google, που γνωστοποιούσε ότι χάκερ, που πιθανόν προέρχονται από την Κίνα, προχώρησαν σε διαδικτυακές επιθέσεις κατά Αμερικανών αξιωματούχων, Κινέζων ακτιβιστών, δημοσιογράφων και χιλιάδων χρηστών του gmail.
«Η Google έχει γίνει πολιτικό εργαλείο, που διασύρει την κινεζική κυβέρνηση», αναφέρει σε δημοσίευμά της η επίσημη εφημερίδα της κινεζικής κυβέρνησης «Εφημερίδα του Λαού», προειδοποιώντας την αμερικανική εταιρεία ότι οι καταγγελίες της μπορεί να τη βλάψουν.
Οι εκατέρωθεν ανακοινώσεις μαρτυρούν το έντονο κλίμα πολιτικής αντιπαράθεσης που επικρατεί μεταξύ της αμερικανικής και της κινεζικής πλευράς, σχετικά με την ασφάλεια στο Διαδίκτυο.
Το Πεκίνο, σχολιάζοντας τις καταγγελίες της Google, κάνει λόγο μέσω της εφημερίδας για «απαράδεκτες και ψεύτικες κατηγορίες», αφήνοντας αιχμές για «απώτερους σκοπούς και επιζήμιες προθέσεις».
Επίσης, στο δημοσίευμα, προειδοποιεί τη Google να μην εμπλακεί στη διεθνή πολιτική μάχη καθώς «όταν οι διεθνείς άνεμοι αλλάξουν πορεία μπορεί να θυσιαστεί για τους πολιτικούς και να απορριφθεί από την αγορά».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα