Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Διάψευση για τα περί επιτρόπων σε Υπουργεία

Αθήνα
Την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσαν τα δημοσιεύματα περί τοποθέτησης ´ανθυπάτων´ της τρόικας για την επιτήρηση του έργου των ελληνικών Υπουργείων.
Σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες αναφέρεται ότι, ´η κυβέρνηση καταγγέλλει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, την επικίνδυνη παραπληροφόρηση Μέσων Ενημέρωσης τα οποία δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη είτε με ανύπαρκτες «πληροφορίες» για «ξένους επιτρόπους – ανθύπατους στα Υπουργεία» είτε με ανοίκειες και ανιστόρητες εκφράσεις περί «κατοχής» στην Ελλάδα´.
Συνεχίζοντας η ανακοίνωση προσθέτει: ´Με τη συμβολή, με τις θυσίες του ελληνικού λαού, δίνουμε εδώ και πολλούς μήνες έναν τιτάνιο αγώνα για να σώσουμε την Ελλάδα από τη χρεοκοπία, για να διαφυλάξουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια. Αγώνα στον οποίο οφείλουν εν πολλοίς την επιβίωσή τους και τα Μέσα Ενημέρωσης καθώς η κατάρρευση της χώρας θα σήμαινε και τη δική τους κατάρρευση. Αρκετά πια λοιπόν με την ανευθυνότητα. Τα ψέματα τελείωσαν και όλοι καλούνται πλέον να αναλάβουν τις ευθύνες τους´, αναφέρεται στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει με τη διαπίστωση ότι ´η παραπληροφόρηση και η διαμόρφωση κλίματος σύγχυσης -είτε εδράζεται είτε όχι σε σκοπιμότητες- στρέφεται τελικώς εναντίον του δημοσίου συμφέροντος´.

Επικοινωνιακή αντεπίθεση
Εν τω μεταξύ, στην ´αντεπίθεση´ πέρασε η κυβέρνηση, μέσα από ένα βίντεο που παρουσιάζει τον απολογισμό του έργου της τους τελευταίους 20 μήνες. Το βίντεο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ελληνικής κυβέρνησης, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή δεδομένης της επικείμενης ψηφοφορίας για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και της αναταραχής που έχει προκαλέσει στο εσωτερικό της κυβέρνησης αλλά και εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.
Στο βίντεο επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι στο διάστημα αυτό «έγιναν όσα δεν έγιναν χρόνια ολόκληρα», ενώ γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στον μηχανισμό στήριξης στον οποίο προσέφυγε η χώρα «για να γλιτώσουμε από την χρεοκοπία».
«Εξασφαλίσαμε έναν πρωτόγνωρο μηχανισμό στήριξης ύψους 110 δισ. ευρώ και για να εξασφαλίσουμε το μέλλον των παιδιών μας καταφέραμε τη μεγαλύτερη μείωση του ελλείμματος που πέτυχε ποτέ χώρα στην Ευρωζώνη», υπογραμμίζεται στο βίντεο και τονίζεται, επίσης, ότι:
«Για να βγούμε από την κρίση καλύτεροι ως χώρα και ως πολίτες, αφήνουμε πίσω όσα μας έβλαψαν και παλεύουμε για μια νέα νοοτροπία, με μεγαλύτερη διαφάνεια παντού, με όλες τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, με όλες τις υπογραφές και τις αποφάσεις στο Διαδίκτυο και με τη δημιουργία ανεξάρτητης στατιστικής Αρχής».
Στο βίντεο γίνεται, επίσης, αναφορά στις αλλαγές στο Δημόσιο, στο πρόγραμμα «Καλλικράτης», στη μείωση των λειτουργικών δαπανών του δημοσίου, στη μείωση των ελλειμμάτων των ΔΕΚΟ κατά 20% το 2010, στη μείωση των δαπανών των δημόσιων Νοσοκομείων, στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση και στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού.
Επίσης, γίνεται αναφορά στη μείωση τιμών σε χιλιάδες φάρμακα, στη μείωση της φορολογίας για εισοδήματα μέχρι 40.000 ευρώ, στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής με πρόστιμα 3,4 δισ. ευρώ το 2010 κ.ά.  


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα