Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αυστηρό μήνυμα Ραγκούση σε βουλευτές

Αθήνα
Σε ρυθμούς Μεσοπρόθεσμου κινείται από σήμερα η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ με πρώτο σταθμό τη συνεδρίαση του άτυπου Υπουργικού Συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό.
Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, έστειλε αυστηρό μήνυμα σε όσους σκέφτονται να καταψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο οικονομικό πρόγραμμα.
Μιλώντας στην εφημερίδα ´Real News´, ο κ. Ραγκούσης ανέφερε ότι ´όποιος οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές είναι σαν να της δίνει την τελευταία σπρωξιά στον γκρεμό´. Απέφυγε, ωστόσο, να τοποθετηθεί για το αν το ΠΑΣΟΚ σκέφτεται να θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας στην ψηφοφορία. Αρκέστηκε να δηλώσει ότι ´αξίζει τιμή σε όλους τους βουλευτές που αποτελούν την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ´. Πρόσθεσε πως ´δεν υπάρχει δυσκολότερη περίοδος στη σύγχρονη ιστορία για να είσαι μέλος της Βουλής, όπως και μέλος της κυβέρνησης´.
Ο υπουργός κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι βάζει το προσωπικό και μικροκομματικό του συμφέρον πάνω από το εθνικό. ´Την ώρα της πυρκαγιάς είναι αδιανόητο να προτείνει συναίνεση ο πυροσβέστης και να την αρνείται ο εμπρηστής´, είπε.
Γνωστοποίησε ότι νομοσχέδιο που θα έλθει στη Βουλή θα προβλέπει αναδρομικό έλεγχο των οικονομικών όλων των κομμάτων που ιδρύθηκαν και εκπροσωπήθηκαν από το 1974 και ύστερα, ακόμα και αν σήμερα δεν υπάρχουν. Σημειώνεται ότι η Ν.Δ. έχει καταθέσει πρόταση νόμου για τον αναδρομικό έλεγχο ´πόθεν έσχες´ όλων των υπουργών και υφυπουργών της Μεταπολίτευσης. Υποστήριξε για ακόμη μία φορά ότι ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων θα μειωθεί κατά 150.000 άτομα, μέσα στην επόμενη τριετία, χωρίς να γίνουν απολύσεις.
Συνοδοιπόροι του κ. Ραγκούση στο δύσκολο έργο αποφόρτισης του αρνητικού κλίματος και κατευνασμού των βουλευτών, θα είναι ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, μαζί με τους υπουργούς Εργασίας Λούκα Κατσέλη, Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο και Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Οι υπουργοί αναλαμβάνουν το βαρύ φορτίο να εξηγήσουν στους βουλευτές τη φιλοσοφία του Μεσοπρόθεσμου και ειδικότερα το σκέλος των αποκρατικοποιήσεων, για τις οποίες οι 16 βουλευτές έχουν θέσει σοβαρά ζητήματα, όπως το να εξαιρεθεί από το πρόγραμμα η ΔΕΗ.
Όπως δήλωσε στον ´ΒΗΜΑ 99,5´ ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Έξαρχος, το Μεσοπρόθεσμο θα κατατεθεί στη Βουλή ως ένα και μόνο άρθρο, αλλά όχι με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Σε θέσεις μάχης τα συνδικάτα
Την ίδια ώρα, σε θέσεις μάχης έχουν μπει και τα συνδικάτα με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να έχουν ήδη προκηρύξει πανελλαδική απεργία για τις 15 Ιουνίου.
Από την πλευρά της ΝΔ αναμένει την εξειδίκευση των μέτρων, προκειμένου να τοποθετηθεί, εμμένοντας πάντως στην ανάγκη επανεκκίνησης της οικονομίας βάσει των προτάσεων που διατύπωσε ο Αντώνης Σαμαράς στο Ζάππειο. Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε, επίσης, την κυβέρνηση να καταθέσει χωριστά τα μέτρα στη Βουλή, ώστε το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να τα μελετήσει και να ψηφίσει αυτά που θεωρεί ότι βοηθούν στην επανεκκίνηση της οικονομίας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα