Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Να ιδρυθούν παιδικοί σταθμοί

Ιδρυση δημοτικών παιδικών σταθμών ζήτησαν τα μέλη του Συλλόγου Γονέων Παιδιών Προσχολικής Ηλικίας σε συνάντησή τους με την αντιδήμαρχο Χρυσούλα Χατζηδάκη και την πρόεδρο του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.) Χρύσα Χαριτάκη.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα που άπτονται της Προσχολικής Αγωγής.
Σε ανακοίνωση του Δήμου Χανίων αναφέρεται ότι ´στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη λειτουργία των παιδικών σταθμών, τις επικείμενες εγγραφές στα τμήματά τους για το νέο σχολικό έτος και γενικότερα θέματα που άπτονται της προσχολικής αγωγής. Οι γονείς από την πλευρά τους κατέθεσαν τους προβληματισμούς τους σε άμεση σχέση και με τη σημερινή δύσκολη κοινωνική και οικονομική συγκυρία.
Από τη μεριά τους οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής τούς ενημέρωσαν για την υφιστάμενη κατάσταση, τις μεγάλες δυσκολίες και τα προβλήματα που καλούνται να επιλύσουν σήμερα, ως αποτέλεσμα τόσο της συνένωσης των δομών αυτών στο πλαίσιο της διοικητικής μεταρρύθμισης όσο και των ελλείψεων σε προσωπικό, αφού αρκετοί από τους σταθμούς λειτουργούσαν με συμβασιούχους, των οποίων οι συμβάσεις έληξαν ή πρόκειται λήξουν το αμέσως επόμενο διάστημα.
Οπως τονίστηκε «η βούληση είναι δεδομένη και αποτυπώνεται στη θέληση της Δημοτικής Αρχής οι δομές αυτές να λειτουργήσουν εύρυθμα με διακριτά παιδαγωγικά κριτήρια, όπως αναφέρονται στον Κανονισμό Λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών».
Τέλος, οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη συνάντηση αυτή, που είναι η πρώτη από σειρά συναντήσεων στο πλαίσιο της συνεργασίας, που θα συνεχιστεί προς όφελος των παρεχόμενων υπηρεσιών εκπαίδευσης και προσχολικής αγωγής´.

ΨΗΦΙΣΜΑ
Στο μεταξύ, στο ψήφισμα που κατέθεσαν τα μέλη του Συλλόγου, ζητείται και επισημαίνεται:
– Να ιδρυθούν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί που χρειάζονται για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.
– Κανένα παιδί ανέργου, χαμηλόμισθου ή μικρού επαγγελματία έξω από τους παιδικούς.
– Αμεση ίδρυση ενός τουλάχιστον  βρεφικού σταθμού στην πόλη μας.
Αποτελεί πρόκληση η αναλογία 5 μόλις δημοτικών σταθμών για ολόκληρη την πόλη των Χανίων.
– Αποτελεί παράδοξο η ύπαρξη ενός μόνο βρεφικού σε ολόκληρη την πόλη.
– Κανένας βρεφονηπιακός σταθμός να μην κλείσει.
– Να υπάρξει συγκεκριμένη και άμεση δέσμευση από τη νέα Αρχή του Καλλικράτειου Δήμου για συνέχιση της λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών που δημιουργήθηκαν και στελεχώθηκαν μέσω κοινοτικών και άλλων προγραμμάτων.
– Κανένας εργαζόμενος σε βρεφονηπιακό να μην απολυθεί. Να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι που εργάζονται για τη φύλαξη, φροντίδα και εκπαίδευση που χρόνια τώρα προσφέρουν στα παιδιά μας κ.ά.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα