Μουσείο Τυπογραφείας

Τα παιδιά ζωγραφίζουν τα Χανιά του αύριο


´Προσπαθήστε για ένα καλύτερο μέλλον με μια πόλη χωρίς αυτοκίνητα αλλά με ποδήλατα´. Με αυτό το μήνυμα τα παιδιά ζωγράφισαν πώς ονειρεύονται και οραματίζονται τα Χανιά του αύριο στο πλαίσιο της έκθεσης ζωγραφικής μαθητών Δημοτικών Σχολείων με θέμα «Πράσινη Πόλη»,  που εγκαινιάσθηκε χθες στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ).
Η εκδήλωση εντάσσεται στη σειρά περιβαλλοντικών δράσεων, με κεντρικό σύνθημα: «Το Περιβάλλον μας έχει ανάγκη ΟΛΟΥΣ», που έχει προγραμματίσει ο Δήμος Χανίων, στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.
Ζωγραφιές με πολύ πράσινο και γαλάζιο, δέντρα, λουλούδια, ποδήλατα, περισσότερους δρόμους και παιδικές χαρές. Τα παιδιά ζωγράφισαν όσα δεν μπορούν να πουν ή δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να πουν.
Οπως ανέφερε ο κ. Γαβριήλ Κουρής, γενικός γραμματέας του Δήμου Χανίων και πρόεδρος της Επιτροπής Διοργάνωσης Εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ´Στις ζωγραφιές των παιδιών από Δημοτικά Σχολεία του Δήμου μας φαίνεται ότι οραματίζονται, την πόλη μας περισσότερο πράσινη, χωρίς αυτοκίνητα, με περισσότερα ποδήλατα, με λιγότερα σκουπίδια. Και νομίζω ότι αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για τη νέα Δημοτική Αρχή: Να αφουγκραστούμε τα όνειρα και τις εικόνες αυτών των νέων παιδιών και να μπορέσουμε να τις υλοποιήσουμε´.
Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής, κα Χρυσούλα Χατζηδάκη, επεσήμανε ότι: ´Τα παιδιά μάς επαναφέρουν στην τάξη, όλους εμάς τους ενηλίκους με την έκθεση αυτή και αποτυπώνουν μέσα από τις εικαστικές δημιουργίες τους όλα όσα με λόγια δεν μπόρεσαν ή δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να μας πουν. Τα μηνύματα είναι εντυπωσιακά αλλά παράλληλα παιδευτικά και διδακτικά. Και αυτά δεν είναι άλλα από το να μας ενεργοποιήσουν σε θέματα που έχουν σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος. Μέσα από τις ζωγραφιές τους μας περνούν το μήνυμα ότι η ευθύνη δεν είναι μόνο συλλογική είναι και ατομική και βεβαίως θέμα πολιτισμού και παιδείας όλων μας´.
Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό έως και τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011. Ωρες λειτουργίας της έκθεσης: 10 π.μ. – 2 μ.μ. και 6 – 9 μ.μ.
Να σημειωθεί ότι σήμερα στις 9 π.μ. είναι προγραμματισμένος εθελοντικός καθαρισμός και δενδροφύτευση στην περιοχή του Κουμπελή.
Την Κυριακή 5/6 στις 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στον χώρο του Δημοτικού Κινηματογράφου Κήπος.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.