Μουσείο Τυπογραφείας

Οχι χαράτσι για τα αδέσποτα

Τη διαφωνία τους με την πρόταση του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων ´Η προστασία των ζώων´ να προστεθεί φόρος 1 ευρώ στους λογαριασμούς της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. για τα αδέσποτα εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι Πράσινοι.
Και εξηγούν:
´Στη συνάντηση που έγινε με τον αντιδήμαρχο, κ. Λειψάκη, την 1/6/2011 για την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων στα Χανιά, η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η προστασία των ζώων», κα Ν. Μπομπολάκη, κατέθεσε κείμενο με 14 προτάσεις. Οι 11 απ? αυτές ήταν ίδιες με τις προτάσεις που είχαμε καταθέσει και εμείς οι Οικολόγοι Πράσινοι στον αντιδήμαρχο στην κατ? ιδίαν συνάντησή μας που προηγήθηκε.
Στη συγκεκριμένη πρόταση -με την οποία διαφωνήσαμε- ζητούν (επί λέξει) «1 ευρώ στους λογαριασμούς της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. ανά οικογένεια», χωρίς, όμως, να αναφέρεται «1 ευρώ τον χρόνο» όπως γράφτηκε.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι διαφώνησαν με αυτή την πρόταση διότι:
Ο Δήμος Χανίων -όπως και κάθε Δήμος- τροφοδοτείται με ειδικά ευρωπαϊκά κονδύλια για το θέμα των καταφυγίων και των αδέσποτων. Κονδύλια που, για να εγκριθούν, προαπαιτούν την υποβολή τεκμηριωμένης πρότασης του Δήμου για την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων. Κονδύλια, για τα οποία ακόμα δεν μας έχει δοθεί απάντηση από κανένα αρμόδιο φορέα των Ο.Τ.Α., αν απορροφήθηκαν ποτέ και, αν ναι, πού και πώς αξιοποιήθηκαν.
Ο Δήμος Χανίων -όπως και κάθε Δήμος- πρέπει να βάλει «το χέρι στην τσέπη του και όχι -πάλι- στην τσέπη του κάθε νοικοκυριού» (ειδικά τούτες τις εποχές που περνάμε).
Επισημαίνουμε: Πρώτα πρέπει ν? αλλάξει η -ανώριμη- νοοτροπία του κόσμου όσον αφορά στα αδέσποτα. Ευθύνη των Δήμων για τη σωστή ενημέρωση – πληροφόρηση για την αγωγή προστασίας και περίθαλψης των αδέσποτων. Πράγμα που οικειοθελώς και εθελοντικά μέχρι στιγμής πράττουν μόνο οι φιλοζωικοί Σύλλογοι. Μόνον τότε θα  αρχίσουν να σκέφτονται οι πολίτες διαφορετικά για τα ζώα και θα δεχθούν αβίαστα να πληρώσουν το -όποιο- ποσό.
Στις μέρες μας θα μπορούσαμε  να βρούμε πολλά κοινωνικά θέματα  που να αξίζουν αυτό το 1 ευρώ όσο το αξίζουν και τα ζώα (π.χ. άστεγοι, άποροι, ανάπηροι, άνεργοι).
Ο στόχος όλων των ενδιαφερόμενων σχετικά με το θέμα είναι κοινός και αντιδράσεις σαν αυτές προκαλούν μόνο εντάσεις και αντιπαραθέσεις που δεν βοηθάνε την κοινή προσπάθεια εξεύρεσης λύσης μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων και των φιλόζωων, χωρίς λόγο.
Αλλωστε, οι Οικολόγοι Πράσινοι, το μόνο πολιτικό κόμμα που ασχολείται έμπρακτα με τα δικαιώματα των ζώων και έχει διαμορφώσει θέσεις και στόχους γι? αυτά, είμαστε πάντα ανοιχτοί στον διάλογο για εξεύρεση δίκαιων λύσεων στα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών με ανάληψη του κάθε φορέα της ευθύνης που θεσμικά του αναλογεί´.

1 σχολιο

  • [Ιωάννης Σαριδάκης] ~ ~ ~ Απάντηση

    αείμνηστε “γέρο της Δημοκρατίας” πόσο επίκαιρος είσαι με το ρητό σου:
    “αυτοί συσκέπτονται, αλλά δέν σκέπτονται”

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.