Μουσείο Τυπογραφείας

Κάλεσμα σε μαθητές για επιστροφή βιβλίων

Κάλεσμα σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς να συμμετάσχουν ενεργά στο Εθελοντικό Πρόγραμμα Επαναχρησιμοποίησης των Σχολικών Βιβλίων, επιστρέφοντας τα βιβλία τους, τη Δευτέρα 6/5/2011, στα σχολεία, απευθύνει με χθεσινή ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης.
Και συνεχίζει:
´Η δράση αποτελεί πανελλήνια προσπάθεια με στόχο την ανάπτυξη στάσης σεβασμού για το δημόσιο αγαθό, αλλά και για την περιβαλλοντική, χρηστική και συναισθηματική αξία του βιβλίου.
Οσα βιβλία έχουν διατηρηθεί σε καλή κατάσταση θα μοιραστούν στους νέους μαθητές τον Σεπτέμβριο 2011, ενώ τα υπόλοιπα θα δοθούν για ανακύκλωση. Το τελευταίο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου 2011 τα σχολεία με τον μεγαλύτερο αριθμό επιστροφών βιβλίων θα βραβευθούν με παροχή εκπαιδευτικού υλικού από το ΟΕΔΒ. Θα βραβευθεί, επίσης, το σχολείο που θα δημιουργήσει την καλύτερη αφίσα προώθησης του Προγράμματος, η οποία θα ανατυπωθεί και θα σταλεί σε όλα τα σχολεία.   
Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας και στηρίζοντας το νέο αυτό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ. ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, κ. Απόστολος Κλινάκης, σε συνεργασία με τη διευθύντρια Π.Ε. Ηρακλείου, κα Κυριακή Τσικαλάκη, θα παρευρεθούν τη Δευτέρα 6 Ιουνίου και ώρα 10 π.μ., στο 46ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου.
Παράλληλα, οι διευθυντές Π.Ε. Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις στα σχολεία των αντίστοιχων νομών για τον ίδιο σκοπό´.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.