Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ανησυχία για την Οικονομία

Την ανησυχία τους για τις εξελίξεις στην οικονομία, εκφράζουν με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό 16 βουλευτές, ζητώντας τη σύγκληση κομματικών και κοινοβουλευτικών οργάνων, με σκοπό να συζητηθεί αναλυτικά το Πρόγραμμα και να υπάρξει ενημέρωση για τα πεπραγμένα στην οικονομία.
Την επιστολή υπογράφουν οι: Τόνια Αντωνίου, Βασίλης Γερανίδης, Σοφία Γιαννακά, Εύα Καϊλή, Κώστας Καρτάλης, Πάρις Κουκουλόπουλος, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Δημήτρης Λιντζέρης, Αθανασία Μερεντίτη, Έκτορας Νασιώκας, Όλγα Ρενταρή, Βασίλης Τόγιας, Θωμάς Ρομπόπουλος, Νικόλας Σαλαγιάνης και Μιχάλης Τζελέπης.
“Αποτελεί εθνική ανάγκη να συγκροτηθεί άμεσα ενιαίο μέτωπο σοβαρότητας και ευθύνης. Πριν ένα χρόνο ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια με οδυνηρές θυσίες του ελληνικού λαού. Κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί ότι οι θυσίες αυτές δεν θα πιάσουν τόπο” αναφέρουν οι βουλευτές στην επιστολή και τονίζουν: “Βρισκόμαστε όμως σήμερα, ένα χρόνο μετά, σε ένα κρίσιμο μεταίχμιο και πάλι. Γιατί; Δεν είναι απλά θέμα πολιτικής ευθύνης, είναι η λογική που επιβάλλει να υπάρξει απολογισμός. Είναι θέμα πατριωτισμού. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας. Είναι ζήτημα ευθύνης και συνέπειας. Είναι στοιχειώδης απόδειξη ότι σεβόμαστε την ψήφο των πολιτών”.
Οι βουλευτές, κάνοντας αναφορά στις ιδιωτικοποιήσεις, θεωρούν “επιβεβλημένη την άμεση σύγκληση όλων των θεσμικών οργάνων της Βουλής αλλά και του κόμματος, προκειμένου να υπάρξει ευρεία συζήτηση με θέματα: Απολογισμός ενός χρόνου Μνημονίου. Μεσοπρόθεσμο-πρόσθετα μέτρα 2011-αποκρατικοποιήσεις Διαδικασία εισαγωγής συζήτησης και ψήφισης των μέτρων στην Βουλή”.

Απάντηση Πεταλωτή
“Η κυβέρνηση σέβεται όσο κανείς στην πράξη την Κοινοβουλευτική Ομάδα”, σχολίασε ο Γιώργος Πεταλωτής για την πρωτοβουλία των 16 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Επισημαίνοντας ότι δεν είχε δει ακόμη το πλήρες κείμενο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι “η έκφραση αγωνίας των βουλευτών είναι οξυγόνο και έχει απαντηθεί στην πράξη με τα όσα κάνει η κυβέρνηση. Τους έχει δοθεί η δυνατότητα να εκφραστούν μέσα από τους Κοινοβουλευτικούς Τομείς Εργασίας (ΚΤΕ), διαβουλεύονται και αποφασίζουν”. Ο κ. Πεταλωτής πάντως σημείωσε ότι “ο καθένας εκφράζει με τον ενδεδειγμένο τρόπο που επιλέγει και όλοι αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους πώς συμπεριφέρονται”.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο “η επιστολή των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ δεν εξομοιώνεται με μη συναίνεση στην κυβέρνηση”.
Όσο για το αίτημα που διατυπώνουν η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος να μη γίνει ως νομοθέτημα ενός μόνο άρθρου, αλλά σαν κανονικό νομοσχέδιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν κατηγορηματικός ότι θα ψηφιστεί όπως προβλέπεται για τον προϋπολογισμό, δηλαδή ως πλαίσιο αρχών και κατευθύνσεων.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα