Μουσείο Τυπογραφείας

Αθωώθηκαν πρώην δήμαρχος – δημοτικοί σύμβουλοι Κισάμου

Αθωώθηκαν προχθές στο Εφετείο Κρήτης, ο πρώην δήμαρχος Κισάμου Ανδρέας Βαρουχάκης, ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Μουντάκης και άλλα 17 μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κισάμου
την περίοδο 2003 – 2006, από την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος που τους είχε αποδοθεί από
την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων και στη συνέχεια
από την Εισαγγελία Εφετών Κρήτης.
Συγκεκριμένα, κατηγορήθηκαν διότι, ως Συμβούλιο πήραν ομόφωνη απόφαση να δοθεί άδεια λειτουργίας υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέρια) σε δημότη, ενώ το κατάστημα, δεν είχε άδεια από την Πολεοδομία και ευρίσκονταν σε χώρο που εντάσσονταν στην Α΄ αρχαιολογική Ζώνη του Αρχαιολογικού χώρου στα Φαλάσαρνα.
Οι κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν πως ο δημότης είχε άδεια ανέγερσης του κτίσματος, όπου θα στέγαζε την καφετέρια και την είχε καταθέσει στον Δήμο, ενώ είχε πάρει χαρτιά από την Πυρασφάλεια και την υπηρεσία υγιεινής για την καταλληλότητά του και είχε προσκομίσει όλα τα κατά νόμο δικαιολογητικά, που χρειάζονταν η άδεια που ζητούσε.
Οι κατηγορούμενοι κατάθεσαν πως έπραξαν στο ακέραιο το καθήκον τους απέναντι στον δημότη και την περιοχή, που χρειάζονταν αυτή την καφετέρια.
Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων Ανδρέας Αναγνωστάκης, Χαράλαμπος Πιτσιγαυδάκης και Αλέξης Αναγνωστάκης επεσήμαναν ότι οι τοπικοί άρχοντες και μάλιστα όταν λειτουργούν ως Συμβούλιο, υπηρετούν το συμφέρον των πολιτών και τις ανάγκες της περιοχής και σε κάθε περίπτωση, ενεργούν για την ανάπτυξή της.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.