Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πρόβλημα στις εξαγωγές αγγουριών

´Δυστυχώς η κρίση με τα Ισπανικά αγγούρια έχει πλήξει και εμάς´  δηλώνει στα “Χ.Ν.” ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Κηπευτικών Κουντούρας κ. Μανώλης Δαράκης. Πολλές εξαγωγές που θα πραγματοποιούσε ο Συνεταιρισμός έχουν “παγώσει” καθώς η αγορά στο εξωτερικό έχει αναστατωθεί. Ανάλογα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και άλλα προϊόντα από το Τυμπάκι και την Ιεράπετρα.
Παρότι τα κηπευτικά της Κουντούρας είναι πιστοποιημένα η γενικότερη αμφιβολία έχει ως αποτέλεσμα “να έχουμε μια δυσκολία στις πωλήσεις. Ετοιμάζαμε κάποιες εξαγωγές αγγουριών προς Βουλγαρία που όμως σταμάτησαν, ενώ κάτι ανάλογο έγινε και με τις πιπεριές “κέρατο” που εξάγουμε στην Τσεχία” λέει ο κ. Δαράκης.
Σύμφωνα με τους ανθρώπους του συνεταιρισμού το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα δημιουργηθεί για τους παραγωγούς έχει να κάνει με τη διαμόρφωση των τιμών. ´Με το να “παγώσουν” οι εξαγωγές, όλες οι ποσότητες των κηπευτικών θα διοχετευθούν στην εσωτερική αγορά και οι έμποροι θα ζητούν χαμηλότερες τιμές. Η ζημιά θα είναι πολύ περισσότερη σε αυτόν τον τομέα. Δυστυχώς ο κόσμος έχει φοβηθεί από όλα όσα ακούγονται και είναι επιφυλακτικός απέναντι στα κηπευτικά κάθε είδους παρότι εμείς ελεγχόμαστε και από τα super market που πουλάμε και έχουμε όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις´ τονίζει ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Κουντούρας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. Απο την πρωτη στιγμη της εκδηλωσης της επιδημιας,η μονη λογικη εξηγηση ηταν η μολυνση να εχει προελθη απο ποτισμα των αγγουριων? με νερο απο βιολογικο καθαρισμο η να τα ειχαν λιπανει με οργανικο εδαφοβελτιοτικο προερχονενο απο λασπες βιολογικης επεξεργασιας, η γενικα ζωικης προελευσης.

    Εφ οσον οι αγροτες της Κρητης δεν ποτιζουν με νερο βιολογικου καθαρισμου το οποιο δεν εχει υποστει ΕΠΑΡΚΗ απολυμανση και δεν χρησιμοποιουν επεξεργασμενη λυματολασπη δεν υπαρχει κανενα προβλημα.

    Βεβαια δεν πρεπει να μας διαφευγη οτι στον Νομο Χανιων, Οι δυο μεγαλοι βιολογικοι καθαρισμοι ΔΕΥΑΧ και ΔΕΥΑΒΑ δεν εχουν επαρκη η και καθολου μικροβιολογικη επεξεργασια στην εξοδο τους και στελνουν δεκαδες χιλιαδες κυβικα στην θαλασσα, στην Αργυρουπολη λιπαινεται επισημα το ποσιμο νερο με παθογονα μικροβια και ΜΟΝΟ στην ηλεκτρολυτικη εγκατασταση επεξεργασιας λυματων στις Καλυβες, η εξοδος του νερου ειναι ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΕΝΗ.

    Για το θεμα της χρησιμοποιησης της λυματολασπης απο τους αγροτες, αυτο αποκλειεται να γινεται, διοτι οι ΔΕΥΑΧ και η ΔΕΥΑΒΑ την προωθουν σε εγκεκριμενο και νομιμο σημειο εναποθεσης, ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΠΙΣΗΜΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΣΗΜΕΙΟ.
    Στην διαθεση σας.

    Μαρκος Αναστασιου Νινολακης

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα