Μουσείο Τυπογραφείας

Στηρίξτε τους καταναλωτές

Τη λήψη μέτρων για τη στήριξη των καταναλωτών, που δοκιμάζονται εν μέσω κρίσης, ζητά από τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Κατσέλη, με επιστολή της η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων (Ε.Π.Κ.ΧΑΝ), η οποία θίγει το φαινόμενο της αύξησης των αυτοκτονιών στο νησί.
Στην επιστολή – διαμαρτυρία της η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, επισημαίνονται -μεταξύ άλλων- τα εξής: ´Η αγανάκτησή μας, ως καταναλωτές πολίτες, αυτής της χώρας και ιδιαίτερα της Κρήτης, με νόμους και θεσμούς, έγινε θυμός, πέρασε τα όριά μας, έφθασε στα παιδιά μας, που ξεχύθηκαν στις πλατείες της χώρας μας, χωρίς καθοδήγηση, αλλά από την κατάσταση που βιώνουν τα ίδια, της στέρησης και της μιζέριας, μέσα στην οικογένεια, με γονείς που θέτουν τέρμα στη ζωή τους. Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, ως κοινωνική Οργάνωση, στέγαστρο ελπίδας χιλιάδων συμπολιτών μας, οφείλει και έχει καθήκον να τη μεταφέρει σε σας, εκπέμποντας σήμα S.O.S βάσει της καθημερινής βιωματικής μας εμπειρίας και να σας επισημάνουμε και τον δικό μας προβληματισμό λέγοντάς σας, ´Οχι, άλλες αυτοκτονίες στην Κρήτη´. Πάρτε μέτρα ανακούφισης για τους αδύναμους πολίτες. Η ακρίβεια, οι απολύσεις, ο βραχνάς των Τραπεζών, οδηγούν τους πολίτες της Κρήτης αλλά και της άλλης Ελλάδος, όχι σε διαμαρτυρία αλλά σε ηθελημένη αυτοκτονία ή σε παράπλευρο θάνατο, από καρδιά, εγκεφαλικό, πίεση κ.λπ.´.
Παράλληλα τονίζεται ότι: ´Η Ελλάδα ήταν, ως πρόσφατα, η χώρα με το μικρότερο ποσοστό αυτοκτονιών στην Ευρώπη. Τώρα τι άλλαξε; Mήπως θα πρέπει σαν επίσημη Πολιτεία, να βγείτε και να μιλήσετε στους πολίτες αυτής της χώρας, αφήνοντας πίσω την ενημέρωση, για το πώς και πού θα βρείτε τα χρήματα για να καλύψετε το χρέος και πώς θα εκταμιεύσετε δανεισμό´.
Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, ζητά από τους υπουργούς:
1. Την προστασία της πρώτης και μοναδικής κατοικίας για όλους τους τους πολίτες ανεξαρτήτου επαγγελματικής ιδιότητας και ανεξάρτητα από το ποσό χρέους.
2.Να ανασταλούν οι πλειστηριασμοί από τις αρμόδιες ΔΟΥ της Χώρας, για χρέος κάτω των 10.000 Ευρώ.
Μάλιστα, όπως επισημαίνει η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες, αυτές τις ημέρες στα χέρια των καταναλωτών στα Χανιά, βρίσκονται πάνω από 1000 κατασχετήριες εκθέσεις, από την Α΄ ΔΟΥ Χανίων.
Τέλος η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, στην επιστολή της καλεί τους υπουργούς, να πάρουν άμεσα μέτρα βελτίωσης του κοινωνικού επιπέδου των πολιτών, επισημαίνοντας δε ότι ´μπορείτε πολλά να αλλάξετε αρκεί να αντιστρέψετε τον προσανατολισμό σας με στόχο, όχι την αφαίμαξη των αδύναμων πολιτών, των πολιτών της ανέχειας της δυσκολίας, μπορείτε να στραφείτε στους έχοντες και στους κατέχοντες´.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.