Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τα πιο όμορφα χωριά της Κρήτης

Την πρώτη τους συνάντηση είχαν οι εκπρόσωποι των νέων καλλικρατικών Δήμων, κατά την οποία ενημερώθηκαν για την πρωτοβουλία δημιουργίας του Συνδέσμου ´Τα πιο όμορφα χωριά της Κρήτης´. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Χερσονήσου, έγινε και η πρώτη τακτική συνεδρίαση του ΔΣ του Συνδέσμου, στην οποία αναδείχθηκαν το Προεδρείο και η Εκτελεστική Επιτροπή, σε πνεύμα ομοφωνίας.
Πρόεδρος του Συνδέσμου αναδείχθηκε ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, Γιώργος Μηλιαράς, με 15 ψήφους στο σύνολο των 15 ψηφισάντων και αντιπρόεδρος η δήμαρχος Φαιστού, Μαρία Πετρακογιώργη, με τις ίδιες ψήφους. Για την Εκτελεστική Επιτροπή, πρόεδρος ορίστηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Γιώργος Μηλιαράς. Ως τακτικά μέλη αναδείχθηκαν οι δήμαρχοι Ανωγείων, Σωκράτης Κεφαλογιάννης και Βιάννου, Παύλος Μπαριτάκης, ενώ αναπληρωματικό μέλος αναδείχθηκε ο αντιδήμαρχος Ιεράπετρας, Μάνος Μαρκόπουλος.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Γιώργος Μηλιαράς, τόνισε ότι για να γίνει πραγματικότητα αυτή η αξιόλογη πρωτοβουλία και να ωφεληθεί από αυτήν ο κάθε Δήμος, ως τουριστικός προορισμός και ως τόπος με ιδιαίτερα αναγνωρισμένα χαρακτηριστικά, θα πρέπει οι συμμετέχοντες σε αυτήν να μην χάσουν χρόνο που είναι πολύτιμος. Ιδιαίτερα στάθηκε στο θέμα της συμμετοχής της κάθε κοινωνίας στο εγχείρημα και αναφέρθηκε στα πετυχημένα παραδείγματα των Ενώσεων ´Ομορφων Χωριών´ στην Ευρώπη, που έχουν επιδείξει αξιόλογη δράση και σημαντικά αποτελέσματα.
Ο δήμαρχος Χερσονήσου, Ζαχαρίας Δοξαστάκης, ανάφερε ότι η πρωτοβουλία έχει στο επίκεντρο την ποιότητα α) της ζωής των κατοίκων και της λειτουργίας της κοινωνίας, β) του δομημένου περιβάλλοντος και της αρχιτεκτονικής των οικισμών, γ) του φυσικού περιβάλλοντος και δ) της ανάπτυξης υπηρεσιών και προϊόντων, τα οποία είναι δυνατό να αποτελέσουν ένα μοναδικό τουριστικό προϊόν που μπορεί να προσελκύσει επιπλέον επισκέπτες καθώς και να προκαλέσει τη δημιουργία νέων τουριστικών προϊόντων.
Η πρωτοβουλία δημιουργίας του Συνδέσμου ξεκίνησε τα προηγούμενα χρόνια από δημάρχους της Κρήτης όπως ο κ. Χάρης Ροδιτάκης (τέως δήμαρχος Επισκοπής Ηρακλείου Κρήτης), ο οποίος μετείχε στη συνάντηση ως ένας από τους εμπνευστές και θερμούς υποστηρικτές της πρωτοβουλίας, αλλά και με τη νέα του ιδιότητα ως σύμβουλος του περιφερειάρχη Κρήτης σε θέματα Τουρισμού. Σε παρέμβαση τόνισε την ήδη εκφρασμένη υποστήριξη της πρωτοβουλίας τόσο από τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη όσο και από τον γ. γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Αθανάσιο Καρούντζο.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα