Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μάγεψαν το κοινό τα έργα του Μετζικώφ

´Η έκθεση του Γιάννη Μετζικώφ μας μεταφέρει στο κρυφό εργαστήριο ενός μάγου και θαυματοποιού. Ηρωες και ηρωίδες, αλλά και πλάσματα της φαντασίας, μεταναστεύουν από τη σκηνή στο Μουσείο, συμπλησιάζοντας ποικίλες εποχές και αλλότρια ενδυματολογικά ήθη. Τίποτα, ωστόσο, δεν φαίνεται να δημιουργεί χασμωδία σ’ αυτή την παράδοξη συμφωνία, όπου όλα εναρμονίζονται χάρις στο ενιαίο ύφος του μαέστρου´.
Αυτά αναφέρει, μεταξύ άλλων, η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα στο σημείωμα του καταλόγου που συνοδεύει την έκθεση «Μετζικώφ – Θεατρικά Ενδύματα και Προσωπεία – Από τη σκηνή στο Μουσείο», που εγκαινιάστηκε χθες στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, παρουσία του ίδιου του δημιουργού.
Ολοι ήταν εκεί. Ανθρωποι του πολιτισμού, οι πολιτικές Αρχές, αλλά και πλήθος κόσμου, που παραβρέθηκε στα εγκαίνια, για να τιμήσει τον Χανιώτη σκηνογράφο, ενδυματολόγο και ζωγράφο, Γιάννη Μετζικώφ, ο οποίος επέστρεψε στον γενέθλιο τόπο του, φέρνοντας μαζί του έργα της ξεχωριστής του τέχνης.
Ολοι με ένα θετικό σχόλιο για τον καλλιτέχνη, αλλά και τις δημιουργίες του, τα θεατρικά κοστούμια και τις μάσκες, που πραγματικά μάγεψαν το κοινό.
«Παρών» και ο επιμελητής της έκθεσης, ιστορικός Τέχνης και έφορος της Συλλογής Εργων Τέχνης της Βουλής των Ελλήνων, δρ Θοδωρής Κουτσογιάννης, ο οποίος έστησε με μοναδική μαεστρία την έκθεση αναδεικνύοντας τα εκθέματα και την ιδιαιτερότητά τους.
Η έκθεση πρόκειται να διαρκέσει έως και το Σάββατο 30 Ιουλίου και θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή 10 π.μ. – 2 μ.μ. και 7 – 10 μ.μ., ενώ το Σάββατο 10 π.μ. – 2 μ.μ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα