Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΕΚΘΕΣΗ GAME WORLD 2011 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Του ΦΑΝΗ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαδραστικά ηλεκτρονικά παιχνίδια, που ´υπακούουν´ στην εντολή του παίκτη από απόσταση, άλλα που αναγνωρίζουν τις εντολές με το ηλεκτρονικό τους ´μάτι´ και τρισδιάστατες οθόνες, χωρίς ειδικά γυαλιά, είναι ορισμένες μόνο από τις πλέον σύγχρονες εκδοχές των νέων βιντοπαιχνιδιών, που φιλοξενούνται μέχρι τις 30 Ιουνίου στη μεγαλύτερη έκθεση του είδους, στον Πολυχώρο ´Μύλος´, στη Θεσσαλονίκη.
Η  νέα τεχνολογία στην ψυχαγωγία ίσως συναρπάζει τους μικρούς και εκπλήσσει ευχάριστα τους μεγαλύτερους, αλλά η έκθεση κρύβει εκπλήξεις και για τους παλαιότερους. Ο,τι γνώρισαν και αγάπησαν στα παιδικά τους χρόνια, ξοδεύοντας ατέλειωτες ώρες πάνω από ογκώδεις κονσόλες, χειριζόμενοι μοχλούς και κουμπιά, θα το ξαναδούν “ζωντανό” και σίγουρα δε θα παραμείνουν ασυγκίνητοι: Το “Πακ-Μαν”, τα “Ράλι”, το “Τέτρις”, η… προϊστορία των βιντεογκέιμς μπορεί να μην είναι πια και τόσο επίκαιρη αλλά έχει μεγαλώσει ολόκληρες γενιές!

Ταξίδι στο παρελθόν και το μέλλον
H μεγαλύτερη έκθεση video games διοργανώνεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη. Οι επισκέπτες του “Game World 2011” έχουν την ευκαιρία να ζήσουν ένα συναρπαστικό ταξίδι στο παρελθόν και στο μέλλον των video games και της ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας, σε μια έκταση 1000 τετραγωνικών μέτρων.
“Είναι μια πρωτοποριακή και οικονομική διέξοδος ψυχαγωγίας για όλη την οικογένεια. Τα παιχνίδια είναι κατάλληλα για χρήστες κάθε ηλικίας και απουσιάζουν βίαιες εκδοχές. Είναι ένας συγκλονιστικός ψηφιακός κόσμος που συναντιέται και με την ηλεκτρονική ψυχαγωγία του χθες στις κατάλληλες δόσεις, για να περάσει κάποιος μια όμορφη ημέρα”, εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η υπεύθυνη της έκθεσης Βενέτα Δημητρακοπούλου.
Η πρωτοποριακή έκθεση αποτελεί για τους επισκέπτες της μια ζωντανή αναδρομή στην ιστορία και την εξέλιξη των video games. Στοχεύει να μυήσει όλους τους επισκέπτες, ανεξαρτήτως ηλικίας και γνώσεων, πάνω στα ηλεκτρονικά παιχνίδια και στον ψηφιακό κόσμο. Ανάλογες εκθέσεις είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στο εξωτερικό και απολαμβάνουν παγκόσμια αποδοχή, προσελκύοντας εκατομμύρια επισκέπτες.
H “Game World 2011” είναι παράλληλα “μια πύλη γνωριμίας” και ένα περιπετειώδες δια-δραστικό παιχνίδι τεχνολογικής δράσης για μικρούς και μεγάλους. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την ιστορία των τελευταίων δεκαετιών, την εξέλιξη της τεχνολογίας, σε υπολογιστές και κονσόλες, αλλά και να ενημερωθούν για τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις.

3D χωρίς γυαλιά
“Είναι πραγματικά εντυπωσιακά, ιδίως τα τρισδιάστατα χωρίς γυαλιά και τα διαδραστικά που χειρίζεσαι από απόσταση με το σώμα. Μπορεί, ας πούμε, κάποιος να παίξει μπόουλιγκ με ´εικονική´ μπάλα που ρίχνει με τις κινήσεις του σώματος, ή να κατευθύνει μια πιρόγα σε ένα ποτάμι σε μια ηλεκτρονική διαδρομή, με κινήσεις του σώματος του. Επίσης, μπορεί να στήσει μια ηλεκτρονική ορχήστρα και να ακούει το αποτέλεσμα της μουσικής του από ψηφιακή οθόνη”, λέει για τα νεότερα τεχνολογικά βιντεοπαιχνίδια η μουσική παραγωγός Αννα – Μαρία Παπαδάκη.

Old school gaming
Σε τρεις ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Μύλου, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν και τα ρετρό ηλεκτρονικά παιχνίδια, δηλαδή τους “προγόνους” των υπερσύχρονων σημερινών video games, όπως “Πονγκ Πάμπλς”, “Σπέις Ινβέιντερς” και πολλά άλλα κλασικά του είδους, από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον χώρο. Τα παιδιά θα γνωρίσουν έναν κόσμο λιγότερο ψηφιακό, ενώ οι μεγαλύτεροι θα “συναντηθούν” με τις καλύτερες αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας.
Ενα μεγάλο τμήμα της έκθεσης αφορά την τελευταία “γενιά” στις νέες τεχνολογίες του gaming, πρωτοποριακά παιχνίδια, που χαρίζουν συναρπαστική δράση, περιπέτεια και μοναδικές εμπειρίες!
Παιχνίδια, όπως KINECT for Xbox360, με πάρα πολλές διαφορετικές εκδοχές, που παίζονται χωρίς να χρησιμοποιείται κανένα χειριστήριο, το νέο τρισδιάστατο 3DS, PS3, PSP, DS, Wii, PC και πολλά άλλα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα