Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μήνυμα εθνικής συστράτευσης

Ναύπλιο
Μήνυμα εθνικής συστράτευσης προς κάθε δημιουργική δύναμη της χώρας απηύθυνε χθες ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, από το Ναύπλιο όπου -επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου- προεδρεύει σε σύσκεψη τοπικών φορέων.
´H  μάχη είναι σε πλήρη εξέλιξη τόσο εγώ προσωπικά όσο και κανείς άλλος στην κυβέρνηση δεν κάνουμε πίσω, έτσι ώστε η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της ξέρω ότι όλοι αγωνιούν, αλλά ο αγώνας αυτός αξίζει, είμαστε στον πρώτο πιο δύσκολο χρόνο της προσπάθειας και τα επόμενα χρόνια δεν θα είναι εύκολα, αλλά είμαστε όλοι μαζί σε μια κοινή προσπάθεια του ελληνισμού´, ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει τα χρήματα που έχει δανειστεί, επισήμανε ότι ´δεν αισθάνομαι καθόλου καλά με τις ερωτήσεις ξένων δημοσιογράφων ή πολιτών για το αν θα επιστρέψουμε τα χρήματα, απαντώ «ναι» αλλά η ερώτηση θίγει την περηφάνια μας και τις δυνατότητες της χώρας´.
Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η προσπάθεια φέρει αποτελέσματα, επισήμανε ότι αυτή θέλει συνέχεια, ενώ αναφερόμενος στη συστράτευση είπε ότι ´αυτή αφορά βεβαίως και τα πολιτικά κόμματα αλλά και κάθε δημιουργική δύναμη της χώρας, την αυτοδιοίκηση, την υγιή επιχειρηματικότητα, τον κάθε πολίτη´.
´Είναι καθολική απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών να σώσουμε τη χώρα και να αλλάξουμε την Ελλάδα´, είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Για την οικονομIα
Αναφορικά με τις Τράπεζες, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι θέλουμε να στηρίξουμε την ελληνικότητα των Τραπεζών, ενώ σε ό,τι αφορά την ανεργία και ´απαντώντας´ σε επισήμανση, που του έγινε, για γενίκευση των ευέλικτων μορφών εργασίας, αφ? ενός μεν αναφέρθηκε στη επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών, αφ? ετέρου δε επισήμανε ότι, κατά τη γνώμη του, το πρόβλημα δεν είναι οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης ή η μερική απασχόληση αλλά το γεγονός ότι στην Ελλάδα υπήρχαν πολύ δύσκαμπτες -όπως ανέφερε- μορφές απασχόλησης, που ευνοούσαν, σε πολλές περιπτώσεις, την ανομία.
Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια στήριξης της εργασίας -έστω και με την μορφή της μερικής απασχόλησης- υπό την προϋπόθεση ότι όλα αυτά γίνονται νόμιμα, ενώ επανέλαβε ότι δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε τους μισθούς της Κίνας και των Ινδιών, για παράδειγμα και δεν μπορούμε να συμπιέσουμε και τον μισθό του Ελληνα εργαζόμενου σε αυτά τα επίπεδα, για να γίνει πιο ανταγωνιστική η ελληνική οικονομία.

ΕπIθεση ΤσIπρα
Βολές κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε χθες ο Αλέξης Τσίπρας μετά το κάλεσμα του Γ. Παπανδρέου για ´συστράτευση´.
´Το κάλεσμα του πρωθυπουργού για εθνική συστράτευση είναι κάλεσμα για την ολοκληρωτική διάλυση των εργασιακών σχέσεων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και την κατεδάφιση κάθε προοπτικής για την ανάπτυξη της οικονομίας´, δήλωσε ο κ. Τσίπρας.
Τόνισε δε πως ´ό,τι ζούμε τις τελευταίες μέρες αποκαλύπτει, με τραγικό -για τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού- τρόπο το αδιέξοδο μιας επιλογής που έναν χρόνο πριν παρουσιάστηκε ως σωτήρια για τη χώρα. Σήμερα, το μόνο που έχει απομείνει από τα όσα περί «επεξεργασιών» και «ελληνικών προτάσεων» που δήθεν αποδέχτηκε η τρόικα είναι ο αγώνας των κυβερνητικών υπευθύνων, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό, αντί πάσης θυσίας, να δοθεί η πέμπτη δόση του δανείου´.
ΠαρEμβαση ΠαπαθανασIου
Αντίθετος στη συναίνεση όπως την εννοεί η κυβέρνηση εμφανίστηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
´Εξαρτάται πώς εννοείται η συναίνεση. Η λογική Παπανδρέου είναι εγώ γράφω ένα κείμενο, το υπογράφω και εσείς ´take it or leave it´. Δεν είναι έτσι η συναίνεση´, υποστήριξε.
´Η συναίνεση Παπανδρέου είναι να φωνάζει τον Σαμαρά και μετά να ανακοινώνει μέτρα, αυτό δεν είναι συναίνεση είναι κοροϊδία´, πρόσθεσε.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα