Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μείωση του τουρισμού

Για πρώτη φορά, μετά από αρκετά χρόνια, τα Χανιά έχασαν φέτος τα πρωτεία στις προτιμήσεις των Σκανδιναβών επισκεπτών, με την Τουρκία -και συγκεκριμένα την περιοχή της Αττάλειας- να καταλαμβάνει, πλέον, την κυρίαρχη θέση παγκοσμίως.
´Καμπανάκι´ για τη δυσάρεστη αυτή εξέλιξη, που οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, στην έλλειψη υποδομών, έκρουσε χθες σε δηλώσεις του ο εμπορικός διευθυντής Κρήτης του Ομίλου της Tui Hellas Μανώλης Μαρινάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση των «Χ.Ν.», στο περιθώριο βράβευσης ξενοδοχείων, σε εσπερίδα που πραγματοποιήθηκε στον Πλατανιά Χανίων.
«Υπάρχει προβληματισμός όσον αφορά την αύξηση των κρατήσεων στην Τουρκία. Για πάρα πολλά χρόνια οι Σκανδιναβοί είχαν ως πρώτο παγκόσμιο καλοκαιρινό τουριστικό προορισμό τα Χανιά. Φέτος, ωστόσο, πρώτος προορισμός είναι το αεροδρόμιο της Αττάλειας», σημείωσε ο κ. Μαρινάκης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «η τεράστια αύξηση που παρουσιάζει η Τουρκία δείχνει, πρώτον, την εμπιστοσύνη των πελατών που πάνε εκεί και, δεύτερον, την ικανοποίησή τους. Αυτό οφείλεται στα ξενοδοχεία που έχουν δημιουργηθεί και στην υψηλή τους υποδομή».
Ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε ότι ένας από τους λόγους που οι Σκανδιναβοί στρέφονται σε άλλους προορισμούς είναι η έλλειψη βασικών υποδομών. Ανέφερε, μάλιστα, ως χαρακτηριστικό παράδειγμα, ότι «στα ξενοδοχεία που βρίσκονται στο Γεράνι έως και τη γέφυρα του ποταμού Ιάρδανου» (δηλαδή τα σύνορα με τον Πλατανιά) «μόνο η εταιρεία του Ομίλου της Tui φέρνει πάνω από 30.000 πελάτες. Το πρώτο πρόβλημα που αναφέρεται απ’ όλους τους πελάτες είναι ότι δεν υπάρχει ασφάλεια, δηλαδή δεν υπάρχει ούτε ένα πεζοδρόμιο έστω από τη μία πλευρά του δρόμου. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι δεν προσέχουμε το προϊόν μας, δεν φροντίζουμε για το μέλλον μας».
Ερωτηθείς για το τι αναμένεται στα Χανιά τη φετινή τουριστική περίοδο, ο κ. Μαρινάκης απάντησε ότι «στη Σκανδιναβική αγορά ευελπιστούμε ότι θα έχουμε μία αύξηση, η οποία, όμως, οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες, δηλαδή στα όσα συμβαίνουν στους γείτονές μας. Η αύξηση αυτή δεν είναι πραγματική και θα ήταν διαφορετικά τα στοιχεία σε περίπτωση που δεν είχαμε τα γεγονότα στη Βόρεια Αφρική».

ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Κατά τη χθεσινή εσπερίδα απονεμήθηκαν τα βραβεία «Blue Award» σε οκτώ ξενοδοχεία, πεντάστερα, τετράστερα και τρίστερα, τα οποία ξεχώρισαν κατά την περυσινή τουριστική περίοδο.
«Βραβεύονται οι καλύτεροι ξενοδόχοι του Ομίλου της Tui στην Κρήτη από τις τέσσερις Σκανδιναβικές χώρες. Η βράβευση γίνεται με βάση τα ερωτηματολόγια που στέλνονται από τους πελάτες, δηλαδή το σύστημα είναι αντικειμενικό», διευκρίνισε ο κ. Μαρινάκης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. Ωραίο άρθρο. Τι έκαναν οι δήμαρχοι τόσα χρόνια στο δήμο Πλατανιά και ο Νομάρχης? Χωρίς υποδομές, μας φάγανε οι Τούρκοι και οικονομικά.
    Κοιτάξτε λίγο προς Ρέθυμνο στην παραλία και τις πεζοδρομήσεις να δείτε και τα έργα μέσα στην πόλη.
    Ξυπνήστε πρόβατα….

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα