Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ξεκίνησε η Προανακριτική για το θέμα των υποβρυχίων

Αθήνα
Με την κατάθεση του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου που διήρκεσε περίπου τρεις ώρες, άνοιξε χθες τις εργασίες της η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που συγκροτήθηκε για να διερευνήσει την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, στην κατάθεση του ο κ. Χατζηνικολάου επανέλαβε την εκτίμηση του, την οποία έχει αναφέρει και σε ρεπορτάζ του στην εφημερίδα «Realnews», ότι μέρος της μίζας έχει καταλήξει στον Άκη Τσοχατζόπουλο, εστιάζοντας στο γεγονός ότι ο στενός του συνεργάτης Γιάννης Μπέλτσιος ήταν πληρεξούσιος της «Ferostaal».
Μάλιστα, ο κ. Χατζηνικολάου φέρεται να κατέθεσε στα μέλη της Επιτροπής ότι στο πολιτικό γραφείο του κ. Τσοχατζόπουλου «άνοιγαν σαμπάνιες λίγο πριν γίνουν οι παραγγελίες».
Ακόμα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Χατζηνικολάου αναφέρθηκε και στον ρόλο του ΚΥΣΕΑ, κάνοντας λόγο για «ανέφελες συνεδριάσεις» και τονίζοντας ότι κανείς δεν έφερε αντίρρηση στις αποφάσεις που ελήφθησαν.
Ο κ. Χατζηνικολάου, τόνισε την ανάγκη διερεύνησης της υπόθεσης και μετά την λήξη θητείας του κ. Τσοχατζόπουλου, καθώς, όπως ανέφερε επικαλούμενος πληροφορίες του, οι Γερμανοί, μετά τη λήξη της θητείας του κ. Τσοχατζόπουλου, ανησυχούσαν ότι η ελληνική κυβέρνηση θα υπαναχωρούσε από τη σύμβαση, ωστόσο, όπως είπε, η επόμενη κυβέρνηση δεν προέβη σε καμία ενέργεια.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα