Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Διαψεύδονται σενάρια πρόωρων εκλογών

Αθήνα
Κάθε υπουργός έχει ευθύνη για ό,τι λέει, αλλά η κυβέρνηση λειτουργεί συλλογικά και εκφράζεται διά του πρωθυπουργού, δήλωσε την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, ερωτηθείς για τις δηλώσεις Λοβέρδου. Τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα αυξημένης πλειοψηφίας για την έγκριση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και διέψευσε τις φήμες περί πρόωρων εκλογών και ανασχηματισμού. «Δεν υπάρχει θέμα αυξημένης πλειοψηφίας για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Το έχω πει και το επαναλαμβάνω», δήλωσε ο κ. Πεταλωτής. Πρόσθεσε ότι ο υπουργός Υγείας είπε την άποψή του και πως είναι λογικό κάθε υπουργός να εκφράζει ανησυχίες και αγωνίες. Όμως την κυβερνητική λειτουργία την εγγυάται ο πρωθυπουργός και συνολικά η ίδια η κυβέρνηση, πρόσθεσε ο κ. Πεταλωτής.
Όσο για τις διαδοχικές συναντήσεις του κ. Παπανδρέου με τους κορυφαίους υπουργούς πριν από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τις χαρακτήρισε «φυσιολογικές» συναντήσεις εργασίας.
Διέψευσε, εξάλλου, ότι υπάρχει ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, γιατί, όπως είπε, «έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε» προσθέτοντας, εξάλλου, ότι «δεν υπάρχει θέμα ανασχηματισμού». Πάντως, κατά πληροφορίες του Βήματος, ο πρωθυπουργός γνώριζε σε μεγάλο βαθμό το περιεχόμενο της παρέμβασης του υπουργού Υγείας.
Ο ίδιος ο υπουργός Υγείας προτίμησε την Τρίτη, εν όψει της συνεδρίασης του άτυπου Υπουργικού Συμβουλίου, να μην σχολιάσει τις αντιδράσεις σε σχέση με την παρέμβασή του. Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε για το θέμα των υιοθεσιών με τον συναρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη και οι δύο αρνήθηκαν να εισέλθουν σε οποιαδήποτε συζήτηση σε σχέση με την παρέμβαση Λοβέρδου. Το κλίμα ωστόσο και οι προσφωνήσεις μεταξύ των δύο υπουργών πρόδιδαν σύμπνοια για τα μέτρα που απαιτείται να ληφθούν, μάλιστα ο κ. Καστανίδης αναφέρθηκε και σε δικές τους παλαιότερες παρεμβάσεις, σημειώνοντας ότι πρέπει να γίνει σήμερα ό,τι δεν έχει γίνει εδώ και 27 χρόνια στη χώρα και χρησιμοποιώντας παραδείγματα και από τομείς αρμοδιότητας άλλων υπουργείων, όπως το ασφαλιστικό σύστημα, το οποίο χειρίζεται το Υπουργείο Εργασίας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα