Μουσείο Τυπογραφείας

ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙ

Διεθνές συνέδριο μαθηματικών


Το 10ο Διεθνές Συνέδριο  Μαθηματικών πραγματοποιήθηκε στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης.
Τα προβλήματα που προέρχονται από τις βιολογικές εφαρμογές στα κοινωνικά δίκτυα, πειραματικές εφαρμογές, εξελίξεις στα συστήματα GPS, στους χάρτες του Google καθώς και ειδικές τεχνικές εφαρμογών, όπως στη χημική βιομηχανία, αλλά και στη βιοφαρμακευτική, είναι θέματα που άπτονται της μαθηματικής επιστήμης και των αλγορίθμων. Αυτό τόνισε στα ´Χ.Ν.´ ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Φλόριντα, κ. Πάνος Παρδαλός, με αφορμή το συνέδριο, που ολοκληρώνεται σήμερα, στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης.
Το συνέδριο ξεκίνησε την Παρασκευή με τη συμμετοχή  Ελλήνων και  ξένων επιστημών – καθηγητών, ενώ κατά τη διάρκειά του πάνω από 50 ομιλητές παρουσίασαν καινοτόμες εφαρμογές που βασίζονται στα Μαθηματικά.
Ο κ. Παρδαλός πρόσθεσε ακόμα ότι ´όλες οι τεχνολογίες βασίζονται πάνω στα Μαθηματικά´. Βασικό στοιχείο αυτών των εφαρμογών είναι οι αλγόριθμοι, οι οποίοι είναι εφόδια που χρησιμοποιούνται για να λύσουν πολλά προβλήματα. Σήμερα έχουμε τη δυνατότητα  να αναλύσουμε και να αναπτύξουμε τους αλγορίθμους σε αποδοτικές πληροφορίες που αυτό από μόνο του για εμάς τους επιστήμονες είναι πολύ προκλητικό´.
Από την πλευρά του ένας εκ των ομιλητών, ο βοηθός καθηγητής του Πανεπιστημίου του Κολοράντο, Στέφαν Ρίμπεναγκ, σημείωσε ότι ´πρέπει να αναπτύξουμε πειραματικές τεχνικές, όπως το σύστημα GPS καθώς και στους χάρτες του Google´.
Να σημειωθεί ότι ανάλογα συνέδρια έχουν πραγματοποιηθεί σε πολλές χώρες του κόσμου, όπως Βραζιλία, Αμερική, Γερμανία, Ρωσία, ενώ είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας. 

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.