Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ερευνώνονται οι συνθήκες νοσηλείας της 16χρονης

Της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΚΑΛΛΕΡΓΗ

Προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί με σαφήνεια στο πώς αντιμετωπίστηκε το περιστατικό της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου από τη στιγμή που έφτασε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου διέταξε ο διοικητής του Ιδρύματος, Γιώργος Μοσχοβάκης.
Τα ερωτήματα, άλλωστε, που θέτει η οικογένεια της άτυχης κοπέλας, που «έφυγε» από τη ζωή τόσο πρόωρα λόγω δηλητηρίασης από κατανάλωση αλκοόλ, είναι καταιγιστικά και ζητούν άμεσες και σοβαρές απαντήσεις από τη διοίκηση του Νοσοκομείου. Ο κ. Μοσχοβάκης από την πρώτη στιγμή υποστήριξε ότι το περιστατικό αντιμετωπίστηκε όπως όλα τα ανάλογα περιστατικά μέθης.
Ωστόσο, ο πατέρας της 16χρονης, Μανώλης Ακουμιανάκης απευθύνει μία σειρά από ερωτήματα, για το εάν οι γιατροί στη Βραχεία Νοσηλεία έκαναν τις απαραίτητες εξετάσεις στο παιδί του. Και φυσικά, το μεγαλύτερο και αναπάντητο ερώτημα παραμένει: Γιατί το Νοσοκομείο και οι γιατροί δεν φρόντισαν να ειδοποιήσουν τους γονείς της άτυχης Στέλλας την ώρα που το παιδί τους μεταφέρθηκε στο Ιδρυμα από τους φίλους της για να συνέλθει από τη μέθη.
Ο κ. Μοσχοβάκης σημείωσε πως ήδη έχει ζητήσει να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση, για την οποία εξουσιοδότησε την πρόεδρο της επιστημονικής επιτροπής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου. Τα αποτελέσματα αυτής περιμένει ο ίδιος εντός των επόμενων τριών ημερών, ζητώντας απαντήσεις σε μία σειρά από ζητήματα: Πότε και πώς πήγε η 16χρονη στο Νοσοκομείο, πώς αντιμετωπίστηκε το περιστατικό, τι ακριβώς έγινε και από ποιους.
Σύμφωνα με τον κ. Μοσχοβάκη, την 16χρονη Στέλλα ανέλαβε ειδικευόμενος ιατρός, συμπλήρωσε ωστόσο ότι την εξέτασε και ειδικευμένος γιατρός. Ο διοικητής του νοσηλευτικού Ιδρύματος τόνισε ακόμα πως έχει ζητήσει από τους εμπλεκόμενους να συλλέξουν όλα τα στοιχεία που έχει ζητήσει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου για να σταλούν το συντομότερο δυνατό και να συμπεριληφθούν στη δικογραφία, προκειμένου να υπάρξει εξέλιξη στο έργο της προανάκρισης. Σε ό,τι αφορά στο ερώτημα γιατί οι γιατροί δεν ειδοποίησαν άμεσα τους γονείς της μικρής, ο κ. Μοσχοβάκης τόνισε ότι και αυτό θα διερευνηθεί, ενώ υποστήριξε ότι όταν το παιδί πήγε στο Νοσοκομείο καταγράφηκε ότι ήταν 17 ετών. Οι γιατροί, πάντως, υποστηρίζουν ότι σε περιπτώσεις μέθης πλέον δεν γίνεται πλύση στομάχου. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο διευθυντής της ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, κ. Χαράλαμπος Μαρκάκης, τόνισε πως αυτό που γίνεται είναι να χορηγηθεί στον μεθυσμένο ορός με γλυκόζη και να τοποθετηθεί σε πλάγια θέση. Παράλληλα, ο ίδιος υποστήριξε ότι με μία απλή εξέταση αίματος δεν θα μπορούσε να φανεί ποια ήταν η ποσότητα του αλκοόλ στο αίμα της 16χρονης, πράγμα που φαίνεται μόνο μέσα από τοξικολογική εξέταση, που γίνεται σε ένα μόνο εργαστήριο στην Κρήτη, που βρίσκεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

ΣΦΡΑΓΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
Εντολή για τη σφράγιση δύο καταστημάτων έδωσε χθες ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης, στο γραφείο καταστημάτων, μετά από το σχετικό αίτημα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, που έφτασε το πρωί στην αρμόδια δημοτική Υπηρεσία. Πρόκειται για δύο νυχτερινά κέντρα, στα οποία βρέθηκαν το μοιραίο βράδυ της η 16χρονη και η παρέα της και στα οποία επετράπη η είσοδος, παραμονή και η κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών από τους ανηλίκους. Η εντολή διατάσσει τη σφράγιση του ενός για 20 ημέρες και του δεύτερου για 10 ημέρες, ενώ η αρμόδια Υπηρεσία έχει ήδη στείλει την απόφαση στους ιδιοκτήτες, οι οποίοι έχουν περιθώριο από τον νόμο πέντε ημερών για να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους και στη συνέχεια προχωρά η διαδικασία της σφράγισης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. Καλό θα ήταν να μην συμβαίνουν τραγικά γεγονότα για να γίνουν έλεγχοι στα νυκτερινά μαγαζιά! Αν κάποιος υπευθυνος κανει μια απλή βόλτα ειδικά το καλοκαίρι θα δεί μαγαζια που νοθεύουν τα ποτά, κατι που ειναι πολύ σοβαρό αδίκημα κατα τη γνώμη μου. Οχι πως οι πιτσιρικάδες ελέγχουν τους εαυτούς τους και τα μαγαζιά τις ταυτότητες τών πιτσιρικάδων τουλάχιστον να γίνεται με μέτρο η κατανάλωση και το σπουδαιότερο με καθαρά ποτά !!!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα