Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γιατροί του κόσμου

Οι Γιατροί του Κόσμου  μετα από πρόσκληση του Δήμου, συμμετείχαν στο χριστουγεννιάτικο παζάρι στις Βρύσες Αποκορωνου  το Σαββατο 1 Δεκεμβριου.

WORLD AIDS DAY: Know your status
H 1η Δεκεμβρίου του 2018 σηματοδοτεί την 30η επέτειο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS. Mία ήμερα που καθιερώθηκε για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τον ιό HIV και τις συνέπειες της επιδημίας τουAIDS.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας από την έναρξη της επιδημίας το 1988, περισσότεροι από 70 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτεθεί στον ιό, και 35 εκατομμύρια έχουν χάσει τη ζωή τους. Ακόμα και σήμερα εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε θεραπεία. Παράλληλα ο φόβος, το στίγμα και η άγνοια συνεχίζουν να αναπαράγονται στους κόλπους της παγκόσμιας κοινότητας.
Η περίπτωση της Μιανμάρ:
Στη Μιανμάρ, παρά τις σημαντικές επενδύσεις στις οποίες έχουν προχωρήσει οι Εθνικές Υγειονομικές Αρχές τα τελευταία χρόνια, μαζί με την τεχνική και οικονομική υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας, η επιδημία τουHIV / AIDS εξακολουθεί να μην έχει τεθεί υπό έλεγχο. Συγκεκριμένα έχει προκαλέσει αναρίθμητους θανάτους στη Βιρμανία και ειδικότερα στους χρήστες ναρκωτικών και σε όσους εργάζονται στο σεξ. Παρότι καταβάλλονται ειδικές προσπάθειες στον τομέα της θεραπείας, οι Γιατροί του Κόσμουκαλούν όλους τους αρμόδιους φορείς να επενδύσουν ακόμα περισσότερο στην πρόληψη, προκειμένου να έχουν πραγματικό αντίκτυπο στην εξάπλωση της επιδημίας.
– Το 72% των χρηστών ναρκωτικών δεν έχει πρόσβαση σε εξετάσεις για HIV
– Το 55% των εργαζόμενων στο σεξ δεν έχει πρόσβαση σε εξετάσεις για HIV
– Το 48% των ανδρών που έχουν σεξουαλική επαφή με άλλους άνδρες δεν έχουν πρόσβαση σε εξετάσεις για HIV
Οι Γιατροί του Κόσμου, πιστοί στις αρχές τους, προάγουν την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και προασπίζονται το δικαίωμα στη θεραπεία για όλους.

Οι Γιατροι του Κόσμου συμμετείχαν στις 1 Δεκεμβριου   μαζί με άλλες οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, φοιτητές αλλά και καθηγητές, στην ημερίδα του Μητροπολιτικού Κολλεγίου «Διεπιστημονική Διαχείριση Ανθρωπιστικών Κρίσεων».
Όλοι μαζί είχαν μία πολύ ουσιαστική συζήτηση, παρουσιάζοντας τις σκέψεις τους και καταθέτοντας τις εμπειρίες τους πάνω σε ζητήματα που αφορούν την προσφυγική κρίση στην Ελλάδα αλλά και τον ρόλο των φοιτητών στη διαχείριση παρόμοιων κρίσεων.

Στο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι των Γιατρών του Κόσμου  στη Πύλη Σαμπιοναρα από 4 εως 13 Δεκεμβρίου σας περιμένουν χειροποίητα στολίδια και κατασκευές δημιουργίες των φίλων και εθελοντών της οργάνωσης, θα ακούσετε  μουσικές νότες από τους ”καθ ωδών” το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 11.30 πμ και την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου από τους ”medical band and company”
Σας περιμένουμε, η στήριξη σας και η κάθε σας δωρεά επιλέγοντας απο τα στολίδια μας ενισχύουν τις δράσεις μας..

Για μια ακομη φορα  οι Γιατροί του Κόσμου ετοιμαζομαστε να στολίζουμε το ξεχωριστό Χριστουγεννιάτικό μας Δέντρο από Γάλα στη Κεντρική Πλατεία της Αγοράς στη πολη μας
Με στόχο τη συλλογή γάλακτος για τα παιδιά που έχουν ανάγκη, αλλά και τροφίμων και φαρμάκων με μακρά λήξη, διεξάγουμε τη δική μας χριστουγεννιάτικη γιορτή πλαισιωμένη από διάφορες καλλιτεχνικές δράσεις και δρώμενα που θα προσφέρουν χαρά στους μικρούς αλλά και στους μεγάλους φίλους μας.
Στις 20 Δεκεμβρίου λοιπόν στη πλατεία της αγοράς σας περιμένουμε να στολίσουμε μαζι  ένα δενρο αγάπης, αλληλεγγύης.. ένα δενδρο από γαλα..
Η συμμετοχή και η έμπρακτη υποστήριξη όλων είναι απαραίτητη και πολύτιμη. Προσφέροντας απλώς ένα κουτί γάλα εβαπορέ μπορούμε όλοι να συμβάλουμε στην καλύτερη δυνατή κάλυψη των αναγκών των μικρών παιδιών και των οικογενειών που το έχουν ανάγκη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα